Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tack för att du kommer med Kvällsposten, Anniki”

Anniki Kugelberg lämnar över lördagens Kvällsposten till Marie Coltelius – som är mycket nöjd med servicen.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Anniki cyklar troget varje helg, med tidningen till köparna. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Den bitande skånska vinden och den påträngande morgonkylan bekommer inte Anniki Kugelberg, 15 år.

Hon trampar på.

22 Kvällsposten ska ut till kunderna.

Morgonen börjar hemma i höghusen på Lindeborg i Malmö. Nils Erik Jönsson öppnar dörren, räcker över pengarna och får tidningen.

Han har läst Kvällsposten sedan tidningen Arbetet lades ned år 2000.

– Det jag saknar är resultaten för småklubbarna. Varför finns inte det tidningen? 

JAG ÄLSKAR ATT LÄSA LEVA & BO. Lisette Witmarker med barnen Bebisen (ännu namnlös), Devon,4, och Céline, 3.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Tredje året

Det är nu tredje året som Anniki Kugelberg säljer Kvällsposten, både på lördagar och söndagar. Lördagar har hon 22 tidningar och tre bilagor som ska säljas. På söndagar är det något fler. Och på röda helgdagar kan det vara uppåt 35-40 tidningar.

Hon har byggt upp en egen runda i kvarteren där hon bor. Först höghusen, sedan de lägre flerfamiljshusen för att korsa vägen och komma till villorna.

Karin Ingelsgård skiner upp när hon öppnar och ser Anniki Kugelberg på andra sidan dörren.

– Jag kan inte vara utan Kvällsposten. Även om jag läser nyheterna på Facebook på morgonen, så kan jag bara inte vara utan tidningen, säger hon.

Några hus bort bor Jonas Persson, 43 år. Han har också läst Kvällsposten i hela sitt liv och är så tacksam för att Anniki kommer förbi med tidningen på helgmorgnarna.

– Jag gillar att ta med tidningen i badkaret och det kan du inte göra med mobilen, säger han och skrattar. 

 

Förr var Nils-Erik Jönsson en trogen Arbetet-läsare. När tidningen gick i konkurs år 2000 bytte han till Kvällsposten. Och nu är han mycket nöjd med att Anniki Kugelberg kommer med tidningen till dörren.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Ner i brevlådan – extra pengar. Och förhoppningsvis en härlig stund med Kvällsposten. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Knackar – försiktigt

Eftersom Anniki vet att Jonas tonårsson brukar sova när hon kommer så knackar hon alltid försiktigt på dörren för att inte väcka honom.

– Det är alltid så trevligt när hon kommer. Hon är alltid glad, säger Jonas Persson.

Anniki Kugelberg är en trogen försäljare. De enstaka gånger som hon har varit sjuk, så har brodern Benjamin, 18, tagit över rundan. Men helst vill hon göra det själv.

– Då kommer jag upp på morgnarna. Det är riktigt bra, säger Anniki Kugelberg.

Liselotte Witmarker bor i en av områdets villor. Hon köper inte huvudtidningen, men tycker om Leva & Bo.

– Jag älskar inredningsreportage, säger hon. 

JAG GILLAR PAPPERSTIDNINGEN EFTERSOM JAG KAN HA DEN I BADKARET. Jonas Persson, 43, är en av Annikis mest trogna kunder.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Anniki Kugelberg, 15, delar ut Kvällsposten i södra Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Flera hundra kolportörer

I Skåne har Kvällsposten flera hundra unga kolportörer. Men det finns plats för många fler. 

Drivkraften är, förstås, extra pengar i fickan. Varje kolportör får 20 procent för varje såld huvudtidning på helgen. Bilagorna ger 26,5 procent. Därtill kommer en hel del dricks. En vanlig söndag drar Anniki Kugelberg in ett antal hundralappar – pengar som är betydligt mer lättförtjänta än ett par av hennes kompisar som delar ut direktreklam. ett slitigare uppdrag.

– Det är roligt att sälja Kvällsposten. Jag rekommenderar det till alla som vill tjäna lite extra pengar, säger Anniki Kugelberg innan hon cyklar i väg med den tomma Kvällsposten-väskan.

 

Här kan du sälja Kvällsposten. Från Varberg till Sävsjö till Öland, ner till Simrishamn och Vellinge. Grafik: Grafik

 

Så här gör du:

Vill du tjäna extra pengar genom att dela ut Kvällsposten i din ort? 

Vad kul! 

Det finns lediga distrikt i samtliga kommuner i Kvällspostens bevakningsområde. Från Oskarshamn och Öland, via Gnosjö, Värnamo och Sävsjö, till Varberg och neråt. 

 

1. Kontakta 031-725 92 43 under en vardag och berätta att du vill sälja. 

 

2. När det är färdigt blir du erbjuden ett distrikt där du kan sälja på lördagar och/eller söndagar, samt storhelger. Du får hem ett startkit och all information i brevlådan. 

 

3. Tidningarna levereras på lördags- och/eller söndagsmorgnarna. Då kommer chauffören och lämnar av tidningarna i en busskur, vid en affär eller annat avtalat ställe där du enkelt kan hämta dem. 

 

4. Sedan cyklar, promenerar eller kör du till dina kunder! Antingen har du bestämt med dem i förväg, eller så knackar du dörr och erbjuder tidningen. Efteråt skriver du enkelt in i appen hur många tidningar du sålt och förutom pengarna du tjänar kan du få bonuspremier. Köparna betalar med kontanter eller via swish! 

 

5. Returer (osålda tidningar) sänder du tillbaks varje månadsskifte. Du klipper ut vinjetten på huvudtidningen eller magasinen, lägger i en särskild returpåse som du får av Kvällsposten, och postar sedan – KvP betalar så klart portot. 

 

6. Kvällsposten betalar en olycksfallsförsäkring som gäller under tiden av försäljningen, samt under färd till och från verksamheten.

Vi besvarar gärna dina frågor! Du kan också läsa mer på www.saljtidningar.se

 

"Jag är tacksam för att Anniki kommer med tidningen på helgerna". Petra Olsson är en trogen kund.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

 

Magnus Ringman

Chefredaktör