Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tack alla som köpte KvP – här får klubben pengarna

Foto: ROBIN BORNESVÄRD / KVP
Foto: ROBIN BORNESVÄRD / KVP

Under vintern gick en krona per tidning till idrottsföreningar – i utvalda butiker.

För Ica Kvantum Malmborgs Mobilia i Malmö var det självklart att stötta Kulladals FF.

– Vi är väldigt tacksamma och stolta över att vi får det. Både gentemot Kvällsposten och Ica. Det betyder mycket – det går direkt till ungdomsverksamheten så vi kan göra det bättre, säger Jonas Cajerby som är fotbollsansvarig i klubben.

Mellan 1 oktober och nyårsafton 2019 gick en krona per tidning till ungdomsidrotten i utvalda butiker runtom i Sverige.

För Ica Kvantum Malmborgs Mobilia i Malmö var det självklart att stötta Kulladals FF.

– Vi brukar stötta dem, de sitter till exempel i vår entré under storhelger och säljer bingolotter. Och så hjälper de oss med inventering, säger handlaren Jerry Rosengren.

Pengarna går till unga

Nu når pengarna ut till klubbarna i verkligheten. Jonas Cajerby, fotbollsansvarig i Kulladals FF i Malmö, har tagit emot drygt 7 000 kronor från kampanjen.

– Vi är väldigt tacksamma och stolta över att vi får det. Både gentemot Kvällsposten och Ica på Mobilia. Det betyder mycket – det går direkt till ungdomsverksamheten så vi kan göra det bättre.

Pengarna kommer att gå till ungdomsverksamheten, både till utrustning och aktiviteter.

– Allting kostar! Det är material i form av bollar, koner och västar. Vi kan subventionera cupresor och läger. Vi har medlemmar från väldigt olika kulturer och socioekonomiska förutsättningar, alla har det inte lika gott ställt. Vi är stolta över att vi bidrar till samhället, säger Jonas Cajerby. 

Foto: ROBIN BORNESVÄRD / KVP

Robin Bornesvärd som jobbar med kampanjen tycker att den fört med sig positiva känslor bland KvP-läsare och ute i butik.

– Jag tycker det är jättebra att man satsar på en lokal förening på det här sättet. Den här butiken brinner för det lokala, säger han och fortsätter:

– Det är ett enkelt sätt att ge tillbaka.

– Många i föreningen är där och handlar, har sett kampanjen och tycker det är jättebra. 

Icahandlaren lovar att skänka lika mycket

Någon ny kampanj är inte spikad, även om intresse finns. Men OM den blir av, då lovar Icahandlaren Jerry Rosengren att plussa på insamlingen.

– Ja, om det finns möjlighet att köra kampanjen igen, då lovar vi att också gå in och skänka en krona per tidning, säger han.

Robin Bornesvärd har noterat erbjudandet – med glädje.

– Vi har inte spikat något än, men vi tycker också att kampanjen var lyckad.