Foto: Lasse Svensson
 Foto: Lasse Svensson

Ta chansen - Alhem svarar på dina frågor

Publicerad

SVT har Leif GW Persson.

TV3 har Thomas Bodström.

Nu har Kvällsposten Sven-Erik Alhem.

Med start i dag kan du ställa vilka frågor du vill om brott & straff till Malmös förra överåklagare.

Han svarar här på kvp.se, precis på samma sätt som GW och Bodström gör i tv.

Det var Leif GW Persson som gjorde genren till en succé, när satt som bisittare i TV3 och började svara på tittarnas frågor.

Nu har professorn bytt till SVT och tagit succén med sig. I TV3 ersätts han av före detta justitieministern Thomas Bodström.

Nu ger Kvällsposten dig samma möjlighet.

Sven-Erik Alhem har jobbat inom rättsväsendet under ett sitt arbetsliv, de sista åren som överåklagare i Malmö.

Fråga om allt

Han har enorm erfarenhet och kan allt om brott & straff. Hur det fungerar hos polisen och i fängelser. Hur åklagare och polis arbetar i jakten på brottslingarna. Hur fungerar det i domstol? Vad riskerar du för straff om du kör mot rött?

Vad krävs det för att bli åtalad och dömd? Hur fungerar lagen? Och så vidare, och så vidare.

Ingen fråga är för liten eller konstig. Maila dina frågor till sven-erik.alhem@kvp.se så svarar han här på sajten varje onsdag kl 14.00.

Jakob Kjelldén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag