Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sydsverige kokar av värme och aktivitet

Hoppas på vinst! Inför den superheta kvartsfinalen mellan Sverige och Island i dag passade det här kompisgänget på att plaska runt i havet i Tylösand och hålla tummarna för Sverige, förstås. "Givet att vi vinner kvalet och går vidare", säger Johanna, Johanna, Emelie, Sandra, Sandra, Malin, Lisette, Amanda, Anton, Lucas, Rasmus och "Fegen".

Sydsverige. Det är inte bara det superfina vädret som höjer temperaturen i vår del av landet.

Överallt i Sydsverige duggar evenemangen tätt och bjuder på många chanser till spännande upplevelser - vad sägs om den heta finalen i damtennisen i Båstad, EM-kvartsfinal i Halmstad eller bara en dag på stranden i Falkenberg.

Det är alltså i Sydsverige som det händer!

Kvartsfinal, marknad och öppen trädgård - det händer i dag

Halmstad

Äntligen dags för kvartsfinal för Pia Sundhages gäng i damlandslaget. I eftermiddag blåser domaren till avspark i det nervpirrande dramat mellan Sverige och Island på Örjans vall i sommarpärlan Halmstad.

Upplev matchen på plats eller rör dig runt i Halmstad och bara njut av folkfesten utanför arenan och i stan.

Båstad

Världsstjärnan Serena Williams kom till Collector Swedish Open i Båstad och gjorde som förväntat inga misstag och tog sig enkelt till final. Mer oväntat är kanske motståndet, svenska hemmahoppet Johanna Larsson.

Kom till Båstad och njut av tennis i världsklass och ett fint sommarväder.

Degeberga

Nu är det dags igen för en av landets allra största samlarmarknader. Degeberga Antik och samlarmarknad öppnar upp tidigt, redan klockan 8, och har öppet ända till 16.

Ladda börsen och håll ögonen öppna i jakten på fynd!

Röstånga

Sommaren är marknadstider och i dag fortsätter kommersen på Röstånga marknad. Hundratals knallar trängs kring borden och erbjuder det mesta du kan vilja ha. När du handlat klart kan du njuta av farten i någon av tivolits alla häftiga attraktioner.

Öppet 11-19.

öppen trädgård

Tidningen Land arrangerar för 20:e året i rad "Öppen trädgård". Sök upp någon av de 100 deltagande trädgårdarna och låt dig inspireras till makalös och häpnadsväckande trädgårdskonst och design. Slå dig ner i trädgårdarna (om det finns plats) och njut av prakten och få tips och råd om hur just din trädgård kan bli ännu snyggare!

Med kanonvärmen som ligger som ett lock över stora delar av Sverige (och framför allt här nere hos oss) lockas massorna med semesterfirande och vanliga helglediga ut ur stugorna i helgen.

På stränder och i vattendrag och gator dansades sommarrusets dans av tiotusentals lyckliga sydsvenskar i går.

Folkfest i det fria

Och i dag, när temperaturen väntas bli minst lika hög som i går, lär folkfesten i det fria fortsätta över hela Sydsverige. Ni som är lediga kan till exempel välja mellan några timmar på sandstranden vid havet eller vid den mysiga insjön vid sommarstugan.

I Skåne och Halland bjuder dagen på två idrottsliga evenemang i toppklass: vad sägs om kvartsfinalen i Fotbolls-EM mellan hemmahoppet Sverige och blåbären Island.

Superhet final

Och i grannstaden Båstad blir det en superhet final Colletcor Swedish Open mellan världsstjärnan Serena Williams och svenskhoppet Johanna Larsson.

Vill du inte se stjärnorna göra upp om titlarna går det minst lika bra att bara röra sig i folkvimlet och bara njuta av alla fester - så kasta dig ut i sommaren!