I måndags var paret till det populära turistmålet Machu Pichu i Anderna, innan de skulle åka vidare till Chile där kvinnans dotter väntade på sin mamma och hennes sambo. Foto: Martin MejiaI måndags var paret till det populära turistmålet Machu Pichu i Anderna, innan de skulle åka vidare till Chile där kvinnans dotter väntade på sin mamma och hennes sambo. Foto: Martin Mejia

I måndags var paret till det populära turistmålet Machu Pichu i Anderna, innan de skulle åka vidare till Chile där kvinnans dotter väntade på sin mamma och hennes sambo.

 Foto: Martin Mejia
Olyckan, där en kvinna dog och en man skadades, skedde i södra Peru.Olyckan, där en kvinna dog och en man skadades, skedde i södra Peru.
Olyckan, där en kvinna dog och en man skadades, skedde i södra Peru.

Sydsvensk kvinna död i olycka i Peru

Publicerad

Det svenska paret i 60-årsåldern var på semesterresa i Peru.

Men plötsligt brast bron de körde på - och bilen störtade ned i en flod.

Mannen vårdas nu på sjukhus medan kvinnan avled.

– Jag fick beskedet i går kväll, det känns oerhört jobbigt, säger kvinnans son.

Det svenska samboparet från södra Sverige - en kvinna i 60-årsåldern och en man i 50-årsåldern - åkte till Sydamerika i slutet av december förra året.

Planen var att vara borta i drygt tre månader och kombinera semester med att besöka kvinnans släktingar som bor i området.

– Hon brukar åka dit någon gång då och då på semester eftersom vi har så mycket familj där, säger kvinnans son.

I måndags var paret till det populära turistmålet Machu Pichu i Anderna, innan de skulle åka vidare till Chile där kvinnans dotter väntade på sin mamma och hennes sambo.

Men färden ned från Anderna fick ett mardrömsslut.

Dödsbesked på telefon

När det svenska paret körde över en bro i det bergiga området rasade plötsligt bron och svenskarnas bil störtade enligt lokala medier ned i en flod i Mazo Cruz-distriktet i södra Peru.

Svenskan tappade medvetandet vid kraschen medan mannen kunde ta sig från platsen och tillkalla hjälp. När polisen anlände kunde man konstatera att hon var avliden.

Kvinnans son fick besked om olyckan på tisdagskvällen.

– Min mammas syster fick reda på det av peruanska polisen som hade ringt henne och sen ringde hon mig, säger han.

Mannen vårdas nu på sjukhus för skador han ådrog sig i olyckan.

UD kan bekräfta delar av händelsen på onsdagsförmiddagen.

– Det är två personer som är hemmahörande i södra Sverige som har råkat ut för en bilolycka i Peru, säger Katarina Byrenius Roslund på UD Press, och fortsätter:

– Den ena personen, en kvinna i 60-årsåldern, var chilensk medborgare och hon har avlidit. Den andra personen är svensk medborgare och har skadats.

Kvinnans familj försöker nu få hem henne till Sverige för begravning.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag