Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sweden Rock växer – festivalen pågår längre

Sweden Rock blir större nästa år.
Foto: JENS CHRISTIAN
Det blir dessutom mer musik – första dagen öppnar tidigare.
Foto: JENS CHRISTIAN

Redan stort blir större.

Sweden Rock blir 10 000 kvadratmeter större.

– Det är i syfte att förbättra komforten och trivseln bland besökarna helt enkelt, säger Sofia Lindqvist Lacinal, marknadschef och vice vd på Sweden Rock. 

Efter årets Sweden Rock fick festivalen stor kritik för att området var för trångt och många upplevde att besökarna var fler än tidigare än under tidigare år.

Därför väljer Sweden Rock Festival nu att utöka sitt område. Enligt sin hemsida blir området 10 000 kvadratmeter större. 

Huvudentrén ska breddas och bemannas med mer personal för att få bukt med de långa köerna som tidigare år uppstått. Till årets festival släpptes fler endagarsbiljetter, vilket innebar att trycket blev hårdare eftersom folk ville vara där när festivalområdet öppnade 

– Detta är något vi både fått feedback om och som vi förstås också var fullt medvetna om. Det blev för mycket köer som varken vi eller vår publik är van vid. Nu ska vi försäkra oss om att det inte blir så igen, säger Sofia Lindqvist Lacinal till Kristianstadbladet.

Sweden Rock förlänger festivalen

Dessutom kommer Sweden Rock att göra den första festivaldagen längre. Nästan hela festivalytan kommer – till skillnad mot förra året – vara öppet under den första dagen. 

– Vi har under flera år fått önskemål om att göra första festivaldagen till en heldag och nu öppnar vi upp nästan hela festivalytan jämfört med tidigare då det bara varit hälften. Vi programsätter Rock Stage också. Det blir alltså mer musik den dagen, säger Sofia Lindqvist Lacinal.

Från kommunens sida ser man positivt på Sweden Rocks expansion. I ett pressmeddelande säger kommunstyrelsens ordförande:

– Från kommunen gläds vi åt Sweden Rock Festivals utvecklingsplaner och att man genom dessa sannolikt kommer kunna ta emot de allra största banden. Det här kommer gynna Sölvesborg och hela vårt närområde. 

Lika många biljetter, 35 000, som förra året kommer även säljas nästa år. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!