Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sweden Rock lanserar egen snaps: ”En ära”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Sweden Rock Small Batch Akvavit är en i raden av alla spritsorter som Sweden Rock har lanserat.
Foto: Bertil Knoester

Nordens största hårdrocksfestival Sweden Rock lanserar nu sin egen snaps – Sweden Rock Small Batch Akvavit.

– Vi har utgått från och sedan ”rockat till” de klassiska kryddorna och hoppas så klart denna akvavit ska bli uppskattad, säger Dan-Magnus Svensson, vd på One Nine Spirits, i ett pressmeddelande.

Efter att ha lanserat ett antal whiskysorter, två sorters rom och en sorts gin, satsar hårdrocksfestivalen Sweden Rock i år på att tillverka sin egen snaps. 

Snapsen, som är en akvavit, har arbetats fram av arrangörerna bakom Sweden Rock i samarbete med destilleriet och bryggeriet One Nine Spirits (Brygghus 19) i Karlshamn. Bryggeriet ligger bara någon mil från festivalområdet i Norje i Sölvesborg kommun. 

I pressmeddelandet från One Nine Spirits beskrivs akvavitens smak som ett möte mellan kummin, rölleka och lakritstoner från anis. 

Efter två års coronauppehåll är Sweden Rock tillbaka 8-11 juni 2022 i Norje utanför Sölvesborg i Blekinge.
Foto: HELENA LARSSON / IBL

Endast 2 000 flaskor

– Det är en ära för oss att få möjligheten att ställa vår smakinnovationskraft till förfogande, säger Dan-Magnus Svensson, vd på One Nine Spirits i pressmeddelandet.

Namnet Sweden Rock Small Batch Akvavit syftar på den limiterade tillverkningen. Enbart 2 000 flaskor är framtagna och det finns inga planer på att tillverka fler när de tar slut. 

– Däremot är tanken att vi ska fortsätta konceptet med kvalitativa och limiterade upplagor hos mindre destillerier, men vilket som är näst i tur får vi återkomma till, säger Marcus Antonsson, dryckesansvarig på Sweden Rock Festival, i pressmeddelandet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!