Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sweden Rock Festival får tio miljoner kronor

Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: JENS CHRISTIAN / KVP

Kulturrådet har fördelat regeringens krisstöd för hösten.

En av de kulturaktörer som kvitterar ut storkovan är Sweden rock festival i Norje som får 10 miljoner i krisstöd, rapporterar TT.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Kulturrådet har fördelat sammanlagt 400 miljoner kronor. Men många blir lottlösa: sammanlagt hade landets kulturaktörer sökt ersättning på drygt 1,8 miljarder kronor.

Till de lottlösa hör dock inte hårdrocksfestivalen i Norje, Blekinge. Festivalen, under flera år ett pålitligt vattenhål för metalltörstande besökare från när och fjärran, får 10 miljoner kronor i stöd. Det är en hög nivå av stöd, bara företaget bakom Astrid Lindgrens värld får lika mycket och konsertarenan Dalhalla får 9,86.

Ska täcka bortfall

Annars är det musiksektorn som kammar hem den största delen av regeringens stöd, musikområdet får cirka 70 procent, följt av scenkonsten som får 19 procent, enligt TT.

Enligt Sveriges radio gäller det särskilda stödet från Kulturrådet intäktsbortfall för inställda och uppskjutna evenemang under perioden 1 juni och 30 september. Cirka 55 procent av ansökningarna har fått stöd, enligt Sveriges radio.

Coronapandemintvingade Sweden rock festival att ställa in i år, men planen är at köra nästa år då festivalen går av stapeln 9-12 juni. Klara band är bland annat Guns N´ Roses, Volbeat, Mercyful Fate, Megadeth och svenska The Hellacopters.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!