Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sweden regnrock – blöt start på SRF

Blött. Inledningen av Sweden Rock Festival blev blöt, under natten mot onsdag föll stora mängder regn över festivalområdet.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Men när grindarna öppnades kom solen!
Foto: / Jens Christian
Niclas Rundberg, 50, från Ängelholm och Erika Holmvall, 40, från Örebro lät inte regnet hindra deras feststämning: "Vi satt uppe till 03 och hade fest, sen sov jag gott. Vi hade det bra i tältet trots regnet", säger Niclas. "Vi hade förberett tältet med en stor presenning. Men jag var aningen för nykter i sällskapet och sov inte så bra på grund av festen och regnet", säger Erika
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Jobbig natt. "Det var regnigt, blött och smattrigt mot tältduken! Detta ärt mitt 20:e år på festivalen. Vid midnatt fick jag gå ut och sätta dit några fler stormlinor i ösregnet. Vi är rustade för regn. Det är roligare med sol men man är ju här för umgänget och musiken", säger Markus Kemi, 47, och Linda Johansson, 43, från Göteborg.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
"Det regnade ganska trevligt inatt. Jag fick fixa en presenning vid 05 i morse över tältet, passade på att sätta upp ett partytält också men det fick jag slänga efter en liten stund, det gav upp i regnet och blåsten. Även min telefon gav upp så jag fick köra till Bromölla och köpa en ny", säger Erik Nilsson, 39. "Jag sov mig igenom hela natten typ", säger Isolde Täck, 47, från Stockholm.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Rockrävar med regnställ i ryggsäcken verkar ha dragit vinstlotten på årets Sweden Rock Festival.

Första natten bjöd på ett ordentligt skyfall och chansen att det blir mer regn är högst levande men hårdrockarna deppar inte för det.

– Det är roligare med sol men man är ju här för umgänget och musiken, säger Linda Johansson, 43.

Det nattliga hällregnet i kombination med hård snålblåst över Norje bjöd festivaldeltagarna på en ganska tuff inledning av musikfesten Sweden Rock. Framåt natten mot onsdag var det en och annan tältare som väcktes av smattrande regn och som tvingades ge sig ut för att fixa både pressningar och stärka upp tälten med stormlinor.

Kompisarna Daniel Höglund, 34, Åmål, Gustav Dahlstrand, 32, och Robert Olsson, 47, stördes inte så mycket av regnet." Det var en blöt och fuktig natt i regnet men trots allt fick jag dambesök ändå", säger Daniel. "Det är nog den blötaste starten i manna minne", säger Gustav och Robert är mest nöjd över att vara på plats: "Jag bor i husvagn men det det blev ganska fuktigt inne i den ändå. Man ångrar sig i vilket fall inte. Man hjälps åt i sådant här väder på campen, det är så det är på Sweden Rock Festival".
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Alla hann dock inte med att säkra upp sina tillfälliga boplatser, vittnesmålen har duggat tätt från festivalbesökare som såg tält fara omkring i blåsten.

Rena gyttjebadet på Sweden Rock

Totalt föll omkring 20 millimeter regn under några timmar och det skapade i alla fall härliga möjligheter för uppiggande gyttjebad på onsdagsmorgonen.

Och ska man tro dem som arbetar med att prognostisera väder gör man bäst i att vara inställd på ännu mer regn, åtminstone i början av festivalveckan som inleddes på onsdagen.

Såväl torsdag som fredag verkar bjuda på fortsatt ostadigt väder med varierande molnighet. Det finns även chans på lite skurar då och då.

Skönt vädder, men regnet lurar runt knuten.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Så, gummistövlar eller rejäla kängor på fötterna och en regncape för det övriga är att föredra för festivalare på Sweden Rock som vill hålla sig torra. Paraplyet kan nog lika bra lämnas i tältet eller var man nu sover eftersom det dessutom kan bli lite blåsigt emellanåt.

Solchans på dagen men regnrisk på kvällen i Norje

Men man ska inte klaga. Solen kommer att bjuda på värmande strålar till och från under festivalen när den tittar fram mellan molnen, mest på dagtid visserligen, och då finns det åtminstone chans att låta strumporna torka till under vilpausen i solstolen.

"Vi kom idag. En natt mindre i tält är bara bra för kroppen men å andra sidan så sover vi i bilen ändå, det är regnsäkrast säger Björne Wallin, 36, och Annika Hansson, 46, från Kalmar.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Festivalbesökare med riktig tur kan då ha lyckats torka till när det är dags för Sweden Rocks huvudbokningar att gå upp på scenerna framåt kvällskvisten.

Och kom ihåg, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Rocka lugnt!

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!