Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT–profilen får bebismysa på jobbet: ”Bästa lösningen”

Malin Olsson låter sig inte stoppas från att spela in succé-programmet ”Vem bor här”? trots att hon har sin sju månader gamla bebis Hedda som är i ständigt behov av henne. 

Lösningen? Hedda hänger med som yngst i produktionen. 

– Det var viktigt för mig att jag kunde komma in och spela in detta och jag kan ju inte trolla bort henne, säger SVT-profilen. 

Det var i början av mars som Malin och hennes sambo Simon Payron fick sitt andra efterlängtade barn, Hedda. Totalt är de nu fyra i familjen tillsammans med Heddas fyraåriga storasyster Blanka. Tillsammans har de båda syskonen redan något ovanligt gemensamt – de har upplevt tv-produktionslivet på turné. 

Malin var egentligen mitt uppe i sin mammaledighet när nya säsongen av Vem bor här skulle spelas in. Lösningen blev att Hedda ständigt är med på den sex veckor långa turnén.

– Hedda är ju spädbarn, så det är easypeasy. Hon behöver bara sova och äta. Det trixas lite, jag kan ju inte ha med bebisen in i ett hus när det ska vara finalsamling till exempel. 

”Jag har hittat bästa lösningen. Det funkar så länge man har backning”, säger Malin Olsson.
Foto: Privat

För att Malin ska kunna jobba ostört är att antingen pappa Simon eller Mallins mamma med. 

– De turas om att vara med varannan vecka, annars hade det inte gått. Jag har turen att ha en pensionerad mamma, säger hon. 

Att köra på med inspelning trots att hon var mitt i mammaledigheten var en självklarhet för henne. 

– Efter i ett halvår hemma började jag bli uttråkad och jag ville göra någonting där jag använde både hjärnan och kroppen.  

Under inspelningen av nya säsongen har de varit i bland annat Umeå och i Hjo.
Foto: Privat

Inspelningen anpassad

På grund av omständigheterna har de inte kunnat köra på precis som vanligt. 

– Vi har sett till att det finns fler pauser bland annat. Vid en finalsamling är det en timmes inspelning helt utan paus och då får man se till att man har gett mat innan. Nu kan hon ju äta annat än bara bröstet vilket underlättar. 

Om två veckor är inspelningen av den nya säsongen slut och då återgår Malin igen till sin mammaledighet som kommer vara tills januari. 

TV: Malin Olsson: ”Man känner sig som en rockstjärna”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!