Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske Viktor, 26, säljer kändisarnas lyxvillor i LA

Fredrik Eklund hyllades för känslosamt inlägg
Viktor Åberg har kommit långt på sin karriärresa i LA under bara fem år i staden.Foto: Pressbild
Stjärnmäklaren Fredrik Eklund, som är bror till Sigge Eklund, har tagit Viktor under sina vingar.Foto: Pressbild
Influencern Kylie Jenner är en av flera framstående personer som Viktor Åberg mött i sitt jobb som mäklare.Foto: PLANET PHOTOS STELLA PICTURES

Okände svensken Viktor Åberg, 26, från Halland är stjärnmäklaren Fredrik Eklunds nya högra hand i Los Angeles.

Efter bara fem år i USA säljer han lyxhus för hundratals miljoner kronor – och har några av världens kändaste personer som klienter.

– Jag hade en liten flört med Kylie Jenner. Hon sa att jag är för snygg för att vara mäklare, säger han och skrattar.

Inget av det hade varit möjligt utan Arnold Schwarzenegger.

När Viktor Åberg från Torup flyttade till USA tillsammans med tre nära vänner 2015 hade han inte en tanke på att bli mäklare. I stället tog han jobb på Gold's gym nära Venice beach. 

Det var där han träffade den berömde skådespelaren och forne guvernören.

– Arnold kom in nästan varje morgon och vi började prata en hel del. Han sa att ”det låter som att du vill lyckas”, gav mig många råd och pratade mycket om målsättning, säger Viktor Åberg.

Schwarzenegger gav honom rådet att satsa på fastighetsbranschen och Viktor Åberg bestämde sig för att bli mäklare.

– Det är tre år sedan i dag. Det bästa beslutet i mitt liv.

Nära relation med Fredrik Eklund

När han ringer upp sitter han i sin lägenhet i Santa Monica. Det är morgon, amerikansk tid, och han blickar ut över palmerna utanför köksfönstret.

Det går bra nu för Viktor Åberg.

– Förra torsdagen sålde vi ett hus för 140 miljoner svenska kronor. Köparen var en vice president på Google, säger han.

Sedan tre år tillbaka är han anställd på fastighetsbolaget Douglas Elliman. De två första åren sålde han bostäder för en halv miljard kronor. 

För tre månader sedan tog han nästa steg i karriären. När Fredrik Eklund, den svenske stjärnmäklaren bland annat känd från realityserien ”Million dollar listing”, behövde en juniormäklare och exekutiv assistent fick Viktor Åberg jobbet, vilket Hallandsposten också har skrivit om.

– Vi är supernära. Fredrik är en arbetskamrat men också som en storebror och chef, han är helt fantastisk.

Kommer även du att synas i realityserien nu framöver?

– Vi får se om jag är med. Du får hålla koll på tv:n, säger Viktor Åberg och skrattar. 

Säljer hus för upp till 400 miljoner

Trots att han bara är 26 år gammal har han redan en utstuderad plan för att tjäna så mycket pengar att han inte behöver tänka på ekonomin om tio år.

Hur mycket tjänar du i nuläget?

– Det kan jag inte säga, då blir jag hånad hemma i Sverige, haha. Men det rör väl sig om lite mer än en genomsnittlig svensk årslön, fast i månaden. Vad det blir får du räkna ut.

Lyxhusen som han säljer sträcker sig i en prisklass mellan 30 miljoner och 400 miljoner kronor, berättar han.

– 99 procent av människorna som köper den typen av hus har väldigt tunga titlar i sina respektive branscher. Det inkluderar många direktörer, bankmän, tech-entreprenörer och Hollywood-kändisar. Det låter som ofantliga summor, men man måste ha i åtanke att de rikaste här tjänar mycket mer än i Sverige.

Mötet med Kylie Jenner

Nyligen höll han en visning för Kris Jenner och Kylie Jenner från familjen Kardashian. 23-åriga influencern Kylie Jenner har varit intresserad av att köpa ett hus för 280 miljoner kronor i Beverly Hills på samma gata som bland andra Justin Bieber.

– De var supertrevliga, kanonmänniskor. Jag hade faktiskt en liten flört med Kylie. Hon sa att hon tyckte jag var för snygg för att vara mäklare. Då svarade jag att jag är singel också.

– Men det ledde inte till något. ”Vad bra” sa hon bara och så skrattade vi lite, säger Viktor Åberg.

För fem år sedan kom du till USA och nu sitter du i rum med superkändisar och säljer hus för hundratals miljoner. Reflekterar du ofta över din resa?

– Jag vill inte låta som en skitstövel, men jag är inte ett dugg förvånad över var jag är i dag med tanke på hur hårt jag har jobbat och vilken inställning jag har haft. Jag har aldrig trott att jag inte skulle kunna bli bäst på det jag gör, säger Viktor Åberg.

TV: Här prisas Nisse Hellberg som Årets skåning

Hellberg: "Häpnadsväckande genomslag".

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!