Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskar bakom årets officiella Europride-låt

– Jag har mycket vänner i gayvärlden då är det skönt att kunna göra sin lilla, lilla del och faktiskt stå upp för sina vänner och för gayvärlden i stort, säger Linda Sonnvik. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Årets officiella Europride-låt är svensk.

En av personerna bakom bidraget "Love" är låtskrivaren Linda Sonnvik som bor i skånska Häglinge.

– Jag har mycket vänner i gayvärlden då är det skönt att kunna göra sin lilla, lilla del och faktiskt stå upp för sina vänner och för gayvärlden i stort, säger hon till Kvällsposten.

Lyssna på Hör Europride-låten "Love"

Ladda ner avsnitt

I juni arrangeras Europride 2014 i Oslo och tusentals människor väntas gå i paradtåget. Precis som vid många andra stora evenemang har Europride en egen officiell låt och årets bidrag har svensk fägring.

Låten framförs av artisten Hector Lopez och bakom "Love" står Christian Oscarsson och Linda Sonnvik.

– Det känns ganska fantastiskt och är en stor ära som låtskrivare att få ligga bakom den här låten, säger Linda Sonnvik till Kvällsposten.

Temat för årets Europride är mänskliga rättigheter och årets slogan "Love moves". Men för svenskarna handlar det egentligen inte om någon specialskriven låt, utan mer ett äss i rockärmen.

– Det är en låt som vi har haft liggande och så gjorde vi den helt enkelt starkare, säger Linda Sonnvik.

Hon tror att Europride föll för att låten är medryckande eller "catchy", som hon själv uttrycker det.

– Bara efter en refräng kan du sjunga med. Sedan att den heter "Love" är ju inte så dumt i dessa tider. Att alla ska få älska precis den de vill.

"Bra tajming"

Låtskrivaren Linda Sonnvik, som sedan ett par år tillbaka har sin bas i Skåne, hoppas nu att låten ska öppna lite nya dörrar. Kanske kan det bli ett steg ut i Europa, kanske kan det leda till något annat.

– Det är ju i alla fall en bra krok att meta med, säger hon och skrattar.

Samtidigt ser hon "Love" som ett litet sätt att bidra till en bättre värld.

– Jag har ju väldigt mycket vänner i gayvärlden och det blåser kallt från Ryssland och då känns det skönt med tajmingen att kunna göra sin lilla, lilla del och faktiskt stå upp för sina vänner och för gayvärlden i stort, säger Linda Sonnvik.

Den 26 maj släpps låten digitalt och i samband med Europride kommer även Hector Lopez framföra "Love" live, då hoppas även Linda Sonnvik att kunna vara på plats i Oslo.

– Det är planen, jag tror att det skulle vara väldigt kul och en riktig häftigt upplevelse.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!