Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska passagerare strandade i Köpenhamn

Strandade passagerare på Kastrup.Foto: LÄSARBILD
Planet var av typen Boeing 737.Foto: KYRRE LIEN / AFP SCANPIX NORWAY

Ett plan på väg till Alicante tvingades vända tillbaka till flygplatsen Kastrup i Köpenhamn under natten mot måndag.

Många svenskar blev strandade på flygplatsen.

Planet skulle ha lyft från Köpenhamn mot Alicante klockan 20.30 under söndagskvällen, men lyfte först klockan 00.55. Efter en och en halv timmes flygtid meddelade piloten att han vände tillbaka mot Kastrup.

– Piloten vände tillbaka för att planet inte kändes tillförlitligt, säger Mikael som är en av passagerarna.

Många svenskar ska vara passagerare på planet. Flera av dem har hört av sig till Expressen.

LÄS MER: Flygbolaget Norwegian: 12 saker du bör veta 

”Det finns ingen beredskap”

Norwegian skickade ut ett sms där bolaget rådde passagerare att ta kontakt med flygplatsrepresentanten vid ankomsten till Kastrup – men inga fanns där när planet landade. Klockan 03.30 hade ännu inga Norwegian-representanter anlänt.

– Det finns ingen beredskap trots att det tog en timme att återvända till flygplatsen, på en flygplats av Kastrups storlek. Efter en halvtimme kom några väktare och försökte hjälpa till. Nu sägs det att hjälp från Norwegian ska komma senast klockan 04, säger Mikael.

En annan passagerare skriver i ett mejl till Expressen:

”Vi får beskedet på planet att det ska finnas personal som ska ta hand om oss, det finns ingen. Alla irrar runt, ingen svarar på Norwegians telefonnummer, ingen personal finns på plats. Så otroligt dåligt!”

LÄS MER: Norwegian trea på lista om försenade flyg

”Vi gör vad vi kan för att hjälpa”

Det rör sig om ett plan av typen Boeing 737. 

– Flyget som skulle till Alicante vände tillbaka till Köpenhamn på grund av tekniskt fel. Ny avgångstid är klockan 10.00 i dag. Vi beklagar självklart detta och förstår den frustration som det orsakar dessa passagerare men säkerheten har alltid absolut högsta prioritet. Alla berörda passagerare har fått sms om ny avgångstid, säger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Hon har inga detaljer om vilken typ av tekniskt fel det rörde sig om.

– Vi gör vad vi kan för att hjälpa de passagerare som valt att stanna kvar på flygplatsen men ibland är det ont om representanter mitt i natten vilket gör att det kan ta längre tid, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

 Det var 131 passagerare ombord på planet.