Den svenska journalisten Kim Wall misstänks ha mördats av Peter Madsens på dennes ubåt i augusti i år. Foto: TOM WALLDen svenska journalisten Kim Wall misstänks ha mördats av Peter Madsens på dennes ubåt i augusti i år. Foto: TOM WALL
Den svenska journalisten Kim Wall misstänks ha mördats av Peter Madsens på dennes ubåt i augusti i år. Foto: TOM WALL
Likhunden Ben ska tillsammans med Ace söka efter fler fynd i Kim Wall-fallet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGLikhunden Ben ska tillsammans med Ace söka efter fler fynd i Kim Wall-fallet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Likhunden Ben ska tillsammans med Ace söka efter fler fynd i Kim Wall-fallet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Peter Madsen misstänks ha mördat Kim Wall ombord på ubåten och sedan dumpat henne i havet. Han nekar till mord men medger att han styckat kroppen. Foto: POLFOTO / IBLPeter Madsen misstänks ha mördat Kim Wall ombord på ubåten och sedan dumpat henne i havet. Han nekar till mord men medger att han styckat kroppen. Foto: POLFOTO / IBL
Peter Madsen misstänks ha mördat Kim Wall ombord på ubåten och sedan dumpat henne i havet. Han nekar till mord men medger att han styckat kroppen. Foto: POLFOTO / IBL

Svenska likhundarna sätts in för nya sök i Kim Wall-fallet

Publicerad

De svenska specialutbildade likhundarna Ben och Ace har kallats in för nya sök i Kim Wall-fallet, skriver Ekstrabladet.

De båda hundarna har tidigare bidragit till att polisen gjort viktiga fynd som haft stor betydelse i utredningen mot den mordmisstänkte Peter Madsen.

När hundarna kan sättas in avgörs av vädret.

De båda likhundarna är specialutbildade i att söka på vatten och har tack vare sin kompetens utgjort viktiga delar i mordutredningen. Tack vare dem har polisen hittat flera delar av Kim Walls kropp i vattnet utanför Köpenhamn.

Den svenska journalisten Kim Wall var ombord på Peter Madsens hemmabyggda ubåt UC3 Nautilus när hon dog och sedan styckades av Peter Madsen.

Han misstänks ha dödat henne men nekar till mordanklagelserna, dock medger han att han styckat kroppen och sedan dumpat den överbord.

Polisen: "Vi har en dialog"

Polisen har hittat stora delar av kroppen men saknar fortfarande hennes armar.

Dykningar sker fortfarande och nu väljer den danska polisen att återigen sätta in de svenska likhundarna.

– Vi har en dialog med den svenska polisen och hundarna ska komma till Danmark, säger Jens Møller, chef på mordenheten vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

Här söker polisens tekniker genom ubåten sedan den bärgats.Foto: MOGENS FLINDT / AP TT NYHETSBYRÅN

Exakt när hundarna kommer till Danmark är oklart.

– Vi är inte säkra på när det sker, det är vädret som är det viktigaste. Men vi kommer över med två hundar och en båtförare, bekräftar Mattias Sigfridsson, kontaktperson vid den svenska polisen i Kim Wall-fallet.

Söker efter Kim Walls och Peter Madsens mobiltelefoner

Utöver fler kroppsdelar söker polisen även efter annat som kan ha betydelse för utredningen. Bland annat har man ännu inte hittat Kim Walls eller Peter Madsens mobiltelefoner.

LÄS MER: Så löste polishundarna bevisen mot Peter Madsen

 

Mordmisstänkte Peter Madsen är häktad till 15 november. Det är ännu inte klart om han frivilligt går med på en omhäktning eller om det måste ske en ny häktningsförhandling.

Under utredningen har Peter Madsen flera gånger ändrat sin historia om vad som hände ombord på ubåten.

Inledningsvis påstod han att hade släppt av Kim Wall på land men när han konfronterades med de första fynden av hennes kropp ändrade han sin version och sade att hon dog när hon fick en tung metallucka i huvudet.

Efter att polisen undersökt huvudet utan att hitta spår av våld ändrade han sig igen och sade att hon har dött till följd någon slags förgiftning.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag