Sven Melander ryter till mot kommunen

Gästerna på Sven Melander och sambon Alice Åkerbloms evenemang i Svängsta får sitta även i år, men inte på kommunens bänkar.
Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD / STELLA PICTURES/STELLAPICTURES STELLAPICTURES/
Karlshamns kommun vägrar att låna ut bänkar gratis till Sven Melander. ”Ville de ha betalt hade jag fixat det, men de hänvisar bara till något byråkratiskt”. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: BERTIL ERICSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

I sin egen trädgård bjuder skådespelaren Sven Melander in till underhållning på sommaren.

Gästerna brukar få sitta på inlånade bänkar men i år säger kommunen stopp och belägg.

– Det är ju fruktansvärt tramsigt, goddag yxskaft liksom, suckar den folkkäre underhållaren.

Under ett par somrar har Sven Melander och hans sambo Alice Åkerblom arrangerat festligheter i sin trädgård i Svängsta tillsammans med nöjesprofilen Thomas Deutgen.

Den ofta månghövdade publiken har under evenemangen kunnat vila ändalyktan på parkbänkar, inlånade av Karlshamns kommun.

– Det har fungerat fantastiskt fint, helt problemfritt. De har kört hit bänkarna och vi har placerat ut dem och sedan har de körts tillbaka, säger Sven Melander.

Sven Melander ryter till mot kommunen

När han hörde sig för om årets lån blev det dock tvärstopp.

– De svarade något i stil med att de håller på att samla ihop sina sponsringsåtaganden. Syftet är att skapa någon ”form av rättvis och transparent hantering”, säger Sven Melander som tycker att det här beskedet var både oväntat och ganska tråkigt.

Karlshamns kommuns agerande förvånar Sven Melander. ”De kunde ju i stället ha sagt; åh så roligt att ni gör något roligt, det är klart att vi hjälper till. Men de låser hellre in sina bänkar i ett förråd”.
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN

– Jag fattar ju att de lyder under kommunallagen och att det här är förenat med vissa kostnader och att det då måste vara någon slags rättvisa. Men då kunde de ju ha sagt att det är lite komplicerat och nämnt vad det kostar att köra ut bänkarna, då hade vi ju naturligtvis betalat, suckar Sven Melander.

Kändistätt hos Sven Melander i Svängsta

I sommar väntar tre olika evenemang i trädgården i Svängsta. Först ut är den ”Skånska invasionen” med bland andra Danne Stråhed, Olle Jönsson och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson den nionde juli.

Sedan är det en operakväll, inklusive allsång, med Marianne Mörck, Laine Qusit och Rickard Söderberg den 31 juli samt en helkväll med Wilmer X den tionde augusti.

Tusentals personer väntas till de tre festligheterna i den folkkäre underhållarens trädgård.

Men trots incidenten med Karlshamns kommun lovar Sven Melander att gästerna inte ska behöva stå.

– Ha ha nej, vi har löst det med privata aktörer. Men det är lite tramsigt alltihop, det är ju ändå kommuninvånarna som i förlängningen äger bänkarna. Då hade de ju kunnat få sitta på dem.

Blekinge Läns Tidning var först med att skriva om Sven Melanders strid med Karlshamns kommun.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!