FÄRSK FOTOBOK. Inte förrän tre timmar före boksläppet hade Niclas Tilosius sin fotobok i handen. "Det var lite panik där ett tag", skrattar han. Foto: Ronny Johannesson
FÄRSK FOTOBOK. Inte förrän tre timmar före boksläppet hade Niclas Tilosius sin fotobok i handen. "Det var lite panik där ett tag", skrattar han.  Foto: Ronny Johannesson

Svartvit hyllning till Möllan

Publicerad

Malmö. I 15 år har fotografen Niclas Tilosius bott i kvar­teret Hagen på Möllevången i Malmö. Åren i stadsdelen har nu resulterat i fotoboken "Kvarteret".

- Boken är min kärleksförklaring till Möllan och männi­skorna där, säger Niclas.

Den vackra svartvita fotoboken, utgiven på förlaget Waterglobe Productions, har Niclas arbetat med i tre år - parallellt med yrkeslivet som fotograf, på bland annat Kvällsposten.

- Jag ville tillbaka till lusten i fotograferandet, som då när man började och fotograferade allt i sin närmaste omgivning, säger han under tisdagskvällens boksläpp på en av Möllans många utskänkningslokaler.

Boken fokuserar på människorna i kvarteret.

- Utan dem är miljöerna ointressanta. De är människorna som gör Möllan till en så ovanligt levande miljö. Och det är en miljö som är värd att dokumentera. Här händer så mycket och jag tror inte det kommer att se ut så här om tio år, säger han och skrattar.

- Det känns nästan som om jag skildrat Möllevångens "Belle Époque".

"Det finns både liv och död"

Niclas väjer inte för det svarta som existerar i stadsdelen.

- Det finns både liv och död och kärlek i boken. Jag ville ha med kontrasterna i kvarteret.

Han har inga planer på att flytta från Möllevången.

- Jag älskar det här stället. Men nästa fotobok kommer att handla om något helt annat.

Anders Bengtsson
Anders Bengtsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag