Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadad man fördes till sjukhus av polisen

En skadad man i 25-årsåldern som hittades utomhus i Malmö på tisdagskvällen bedömdes vara så illa däran att han inte kunde vänta på ambulans. Han fördes till akuten i polisbil.

Polisen spärrade därefter av tillträdet till akutmottagningen. Händelsen rubricerades som mordförsök. Mannen förmodades ha blivit skadad i en lägenhet i närheten.

Mannen hittades omkring klockan 18.15 utomhus på Munkhättegatan i området Nydala, och polis och ambulans skickades till platsen.

Den svårt skadade mannen hittades omkring klockan 18.15 utomhus på Munkhättegatan i Malmö.
Poliser körde mannen tillakuten – som sedan spärrades av.

Patrullen som först kom till platsen gjorde bedömningen att mannen omedelbart behövde föras till sjukhus i polisbil.

Det fanns först ingen uppgift om hans skadeläge. Enligt obekräftade uppgifter skulle mannen ha blivit stucken eller skuren.

Rubricerat som mordförsök

Polisen ville bara säga att det inte rörde sig om skottskador. Händelsen rubricerades som försök till mord, meddelade polisen strax före klockan 20.

Senare meddelade Region Skåne att en man i 25-årsåldern hade kommit in till sjukhuset med lindriga skador efter att ha utsatts för våld.

Poliserna på plats hade eventuellt i hastigheten missbedömt graden av allvar.

Polisen spärrade av ett större område i Nydala och förhör med vittnen genomfördes. Kriminaltekniker beställdes också ut.

Husrannsakan genomfördes i en lägenhet i närområdet som polisen betraktade som brottsplatsen.

Spärrade av akuten

Akutmottagningen på Skånes Universitetssjukhus i Malmö spärrades av med stöd av polislagens paragraf 24 för att säkra att sjukvårdens verksamhet skulle kunna fortsätta utan störningar. 

Avspärrningen gällde inte för patienter som söker vård på akutmottagningen.

– Avspärrningen görs för att vi inte kan utesluta att det blir en ordningsstörning vid akutmottagningen, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i region Syd.

– Vi har goda skäl att göra en sådan avspärrning. Vi gör inte detta varje gång. Det handlar om individer som vi befarar kan ställa till det. 

Poliser på sjukhuset skulle även försöka höra den skadade mannen så snart läkarna gav klartecken. Avspärrningarna vid akuten hävdes strax före klockan 19.30.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!