Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svårt misshandlad av sin inneboende

Malmökvinnan ville bli kvitt sin knepiga inneboende och sa upp honom. Han svarade med att ge sig på henne och misshandla henne grovt, bland annat med glasskärvor.

Till sist lyckades hon naken och illa skuren fly ut i trappan och in till en granne. Polisen tvingades använda pepparspray och elchockvapen för att gripa mannen.

Nu döms han till fyra och ett halvt års fängelse.

Den 32-årige mannen hade bara varit inneboende hos kvinnan i centrala Malmö i någon månads tid när hon märkte att han inte verkade vara helt psykiskt frisk.

Polisen tvingades använda pepparsprej och elchocker för att kunna gripa mannen.
Foto: ARKIV
Eftersom läkare inte bedömt mannen som psykiskt sjuk döms han tillfyra och ett halvt års fängelse.
Foto: ARKIV

När 32-åringen dessutom berättade för henne att han hade tagit droger sa hon till honom att han måste packa sina saker och flytta någon annanstans.

Han fick ett par dagar på sig. Under tiden bodde såväl kvinnan som hennes son på annan plats.

Var kvar i lägenheten

Den 1 augusti återvände hon till sin lägenhet. Mannen var fortfarande där – och gav sig på henne med stor våldsamhet.

Han drog henne i håret och slog hennes huvud i väggen. Han vände sedan på henne och gav henne fem slag i ansiktet. Samtidigt ylade han som en varg.

I nästa skede skallade han kvinnan och slog henne mot vardagsrumsgolvet. Han började bita henne och sa att han skulle ”riva av bitar av henne”.

Mannen krossade en spegel och sa att han skulle hugga kvinnan, skära henne och få henne att förblöda. Han skar kvinnan i ryggen samtidigt som han bet henne.

Högg med en glasbit

Kvinnan fick tag i en glasbit och högg mannen i låret. Han skar då henne ett tjugotal gånger, sa att han skulle tömma henne på blod och att hon var en vampyr.

Kvinnan släpades in i duschen där han slog henne med duschslangen och slet av henne alla kläder.

Han högg henne även med en kirurgsax, sa att han var herren i hennes hus och att hon skulle buga för honom. När han halkade omkull i röran lyckades hon fly.

Först när polisen använt både pepparsprej och elchocker mot mannen lät han sig gripas. Han har hävdat att kvinnan gick till attack och att han bara försökt freda sig.

Omfattande skador

Kvinnan fick oerhört omfattande skador. Redovisningen av dem upptar elva sidor i domen mot mannen.

Läkare har i efterhand konstaterat att 32-åringen inte är psyksjuk. Malmö tingsrätt skriver:

”Även om (mannens) handlande förefaller märkligt har han inte av den läkare som undersökt honom bedömts lida av en allvarlig psykisk störning.”

Han döms nu för grov misshandel till fyra och ett halvt års fängelse – och tio års utvisning från Sverige.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!