Foto: / Anders Grönlund
 Foto: / Anders Grönlund

Tre barn inblandade i krock – två personer till sjukhus

Publicerad

En trafikolycka med två personbilar och en lätt lastbil inblandade inträffade på riksväg 19 utanför Ystad vid 15-tiden på onsdagen.

I ett av fordonen ska det ha färdats en kvinna med tre barn.

Polisen rapporterar att vägen är avstängd i båda riktningarna. Två personer har förts i ambulans till sjukhus.

Larmet om olyckan inkom klockan och ska gälla två fordon som kolliderat med varandra  i höjd med Högestad, Stora Köpinge, nordost om Ystad.

Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen. Klockan 15 meddelade polisen att vägen är helt avstängd i båda riktningarna.

– Vad vi förstått från platsen verkar det ha varit en lätt lastbil som kört in i en personbil bakifrån. Sedan kan där ha varit ytterligare ett fordon inblandat, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Två personer till sjukhus

Föraren av den lätta lastbilen var en kvinna. I den påkörda bilen fanns en kvinna och tre barn i åldern 3-7 år, enligt räddningstjänsten.

Vid 15.30-tiden meddelade räddningstjänsten att två personer förts i ambulans till sjukhus. Ingen person uppges ha blivit allvarligt skadad.

Relaterade ämnen
Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag