Man avliden efter allvarlig olycka

Publicerad
Uppdaterad

Klockan 04.38 på måndagsmorgonen larmades SOS om en allvarlig olycka i Kalmar.

En bil hade kraschat in i ett träd och föraren konstaterades vara avliden.

– Föraren, en 38-årig man, är avliden och anhöriga är underrättade, säger Kim Hild.

Tidigt på måndagsmorgonen inkom larmet om en allvarlig olycka i Kalmar kommun. En personbil hade krockat med ett träd och polis, räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

– Räddningstjänsten fick plocka ut föraren som fördes med ambulans till sjukhus, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i region Syd.

38-årig man avliden

Föraren ska ha färdats ensam i bilen och konstaterades avliden. Ingen annan person ska ha skadats i singelolyckan.

– Föraren, en 38-årig man, är avliden och hans anhöriga är underrättade, säger Kim Hild.

Mannen är hemmahörande i Kalmar .

Olycksorsaken okänd

En förbipasserande ska ha sett den kraschade bilen och slagit larm till SOS. Personen ska inte ha bevittnat händelsen. 

I nuläget vet inte polisen om det finns några vittnen till den våldsamma olyckan.

– Vi behandlar det som en olycka men orsaken är oklar. Det nämns inte i anmälan om väglaget var halt på platsen, säger Kim Hild.

 

LÄS MER: Bil voltade av vägen och ner i diket 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag