Lina Taha, 25, i Kristianstad säger att Facebookgruppen öppnade en helt ny värld för henne. Nu har Honey and the bees över 100 000 medlemmar. Foto: MELANIE DEURETZBACHERLina Taha, 25, i Kristianstad säger att Facebookgruppen öppnade en helt ny värld för henne. Nu har Honey and the bees över 100 000 medlemmar. Foto: MELANIE DEURETZBACHER
Lina Taha, 25, i Kristianstad säger att Facebookgruppen öppnade en helt ny värld för henne. Nu har Honey and the bees över 100 000 medlemmar. Foto: MELANIE DEURETZBACHER

Supersuccé för Linas grupp – på Facebook

Publicerad

Lina Taha tyckte att tjejer behövde ett eget forum, och hoppades att några fler skulle hålla med.

Nu har hon över 100 000 medlemmar.

– Det känns underbart. Jag trodde aldrig att en grupp på Facebook skulle kunna öppna en ny värld för mig, säger Lina Taha.

Lina Taha, 25, i Kristianstad tyckte att tjejer behövde ett eget forum, och hoppades att några fler skulle hålla med. Det var ganska många som gjorde det. Nu, efter ett och ett halvt år, har Facebookgruppen Honey and the bees över 100 000 medlemmar.

– Det känns underbart. Jag trodde aldrig att en grupp på Facebook skulle kunna öppna en ny värld för mig, säger Lina Taha.

Hon har blivit ett slags länk mellan tjejerna som diskuterar alla slags ämnen, och världen utanför.

– Jag har fått föreläsa, vara med i radio och tv, och nu har vi startat en podd också, säger Lina Taha som fortfarande driver Honey and the bees.

Nystartad podd

I gruppens nystartade podd är en av medlemmarna gäst varje vecka, och ämnen som många diskuterar i den stängda Facebookgruppen tas upp öppet och vem som helst kan lyssna.

– Den betyder mycket faktiskt. Den gör att min röst blir hörd utåt. Innehållet är gjort av gruppen, för gruppen - men det lyfts ut till i samhället.

Den tuffa biten har varit att moderera debatten i gruppen. Det är bara tjejer som får vara med i Honey and the bees och Lina Taha anser att det gör tonen bättre.

– Ja. Absolut. Det kan jag säga direkt. Jag är med i ganska många grupper för att få inspiration och även om det finns näthat i vår grupp så är den väldigt rensad på sådant, om man jämför.

Lina Taha har blivit hotad

Några gånger har hon ändå fått blocka tjejer som inte följt reglerna.

– Det svåra är sådana som inte håller med och sedan sprider falska rykten om gruppen och svartmålar mig. Jag har blivit hotad två gånger, det har jag polisanmält, säger Lina Taha och fortsätter:

– Det trodde jag inte att man skulle få en sådan relation till några av medlemmarna.

Hon och övriga administratörer lägger trots allt mycket tid på att moderera för att få till en bra ton.

– Vi jobbar dagligen med gruppen, trots att vi har vanliga heltidsjobb.

Vad är hemligheten bakom framgången?

– Vi är en väldigt aktiv grupp. Det finns ingen fråga du inte kan få svar på, säger Lina Taha. 

– Det går snabbare än att googla.

 

LÄS MER: Honey and the bees fick 15 000 medlemmar på fem månader 

 

Fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag