Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fastighetsskötarens plan efter miljonvinsten

Vinnarens lön. 61-åringen i Laholmstrakten ska sätta upp solceller på taket nu när han fått råd. (Modellbild.) Foto: SHUTTERSTOCK
Mannen har spelat på Eurojackpot sedan spelet kom till Sverige. Alltid 25 kronor i veckan. Foto: SANNA LIIMATAINEN
Den halländske storvinnaren jobbar som kommunalt anställd fastighetsskötare. Foto: HENRIK ISAKSSON/PINIRO / /IBL

Vad är det första man köper om man vunnit nästan sju miljoner kronor?

Den 61-årige vinnaren i Laholms kommun vet vad han vill ha:

– Jag prioriterar hemmet. Jag ska satsa på solceller till taket, berättar han – och ber att få fortsätta vara anonym så länge det går.

Den halländske storvinnaren jobbar som kommunalt anställd fastighetsskötare. Så han har koll på vad huset behöver.

– Vi har luftburen elvärme i villan i dag och kompletterar med en kamin. Men jag har funderat på solceller. Det är ju lite miljömässigt också, säger han.

– Men det är ju en rätt ordentlig investering. Nu behöver jag inte tänka på det sättet längre. Så det är det första jag ska göra.

Såg att Kvällsposten skrev

61-åringen hade varit på after work med arbetskamraterna på fredagskvällen och visserligen sett på Facebook att Kvällsposten skrev om en storvinnare – men inte insett att det handlade om honom själv.

– Jag såg Facebookinlägget men klickade aldrig på det och läste artikeln, säger han.

Beskedet om vinsten fick han därför inte förrän när Svenska spel ringde vid 13-tiden på lördagen. Han får 6 801 381 kronor för fem rätt och ett stjärnnummer på Eurojackpot.

– Då hade vi precis varit ute och gått med hunden och min fru skulle i väg och jobba. Så vi har inte hunnit prata så mycket än.

Spelar alltid samma rad

Spelet förnyar hallänningen var tionde vecka. Han har alltid samma siffror, men de betyder inget särskilt. De slumpades fram när han började för några år sedan.

– Jag har spelat sedan Eurojackpot kom. Jag tyckte det var rätt lagom med 25 kronor i veckan och har sedan bara fortsatt.

Han har faktiskt vunnit mycket pengar en gång tidigare – 117 000 kronor på Postkodlotteriet.

– Då köpte jag en motorcykel men den blev för lite använd. Så jag bytte till en bil i stället, en cabriolet.

Barnen ska få sin del

Vinnarens fru arbetar skift som undersköterska och paret har två vuxna barn – en son som bor hemma och en dotter som studerar i Mellansverige, på en lång utbildning.

– Barnen ska få sin del, förstås. Jag ska ringa min dotter nu, hon vet inget än.

Något som 61-åringen redan har hunnit bestämma sig för är att sluta jobba. Inte omedelbart, men i varje fall under det här året.

– Jag vill att vi ska resa mycket nu när vi har råd och innan vi blir för gamla. Australien tänker jag först, berättar han.

Behöver inte så mycket

– Men byta bil behöver vi inte och lånet vi har kvar på huset är så litet så det spelar ingen roll. Jag har ett gott liv och behöver inte ändra så mycket.

Vinnaren inser att folk i hans närhet snart kommer att förstå att det är han som har vunnit. Men han vill ändå gärna förbli anonym – tills vidare.

– Det här är en liten ort. Det dröjer nog inte så länge, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!