Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort utbrott av covid-19 på boende i Karlskrona

Foto: JENS CHRISTIAN

Ett omfattade utbrott av covid-19 har konstaterats på ett äldreboende i Karlskrona.
Enligt kommunen ska det röra sig om sex medarbetare och sju hyresgäster som insjuknat. 

Samtlig personal är nu tagen ur tjänst och satt i karantän.

Under den senaste veckan har inte mindre än 13 fall av covid-19 konstaterats på ett av kommunens äldreboenden i Karlskrona. Vilket boende det rör sig om vill kommunen inte gå ut med med hänsyn till sekretess. 

Enligt Carina Thörnquist, ställföreträdande förvaltningschef äldreförvaltningen, ska sju av de totalt 15 hyresgästerna ha konstaterats smittade och sex ur personalen. 

– All personal har med anledning av detta tagits ur tjänst och ersatts med annan personal, säger hon. 

För att undvika att smittan förs vidare används full skyddsutrustning vid kroppsnära kontakter och ingen personal får jobba över avdelningsgränserna. 

– Covid-19 finns nu spritt i samhället och trots att vi följer våra rutiner finns inga helt säkra sätt att undvika att smitta kommer in på våra boenden. Det vi gör är att hålla i och fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens och smittskydd Blekinges rekommendationer, säger förvaltningschef Gunilla Råberg, i ett pressutskick. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!