Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stort sökpådrag efter
försvunnen 25-åring

Missing people sökte efter 25-åriga kvinnan klockan 13.00 utan framgång. Klockan 17.00 anordnade de ytterligare en skallgång. Foto: Peo Möller
Missing people samlas inför sökarbetet. Foto: Peo Möller
Missing people söker av området i buskagen bakom Ica Maxi på Råå. Foto: Peo Möller
Stenbrogårdens camping. Foto: Drago Prvulovic/Malmobild Ab

EU-migranten Mihaela, 25, är spårlöst försvunnen från Råå utanför Helsingborg.

Just nu genomför Missing people en skallgång – och polisen vädjar till allmänheten om tips.

– Om någon har sett eller träffat på henne efter halv elva i går förmiddag så vill vi ha kontakt med den personen, säger polisens informatör Jimmy Modin.

Mihaela sågs senast vid 10.30-tiden i går när hon tiggde pengar utanför Ica Maxi vid Råå. Kvinnan bor på närbelägna campingen Stenbrogården och väntades komma hem i går kväll.

– Hon brukar alltid sitta på samma ställe vid Ica Maxi och hålla kontinuerlig kontakt med sin pojkvän som sitter på ett annat ställe. De brukar träffas efter dagen för att äta och ta sig tillbaka till campingen tillsammans, säger Per Pehrsson, samordnare för EU-migranterna i Helsingborgs stad.

När Mihaela inte kom hem larmade hennes pojkvän polisen. Utanför Ica Maxi fann man hennes cykel, ett klädesplagg och hennes mugg med pengar.

– Hon är till synes försvunnen utan anledning, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson vid polisområde nordvästra Skåne.

Vädjar till allmänheten

Bland EU-migranterna på campingen är många oroliga.

– Oron är just nu stor i lägret, alla är oroliga. Det bor ungefär 50 personer där och många är släkt och vänner. Polis och tolk har varit på platsen hela natten och morgonen, säger Per Pehrsson.

Nu vädjar polisen till allmänheten om tips. Enligt polisen är Mihaela i 25-årsåldern och har mörkt hår. Den senaste som såg henne berättade att hon då hade beiga byxor på sig, en orange mössa och röd jacka.

Akut skallgång

Utanför Ica Maxi vid Råå samlades Missing people klockan 13 i dag för att söka efter henne. Klockan 17 samlades Missing people igen för en andra skallgång.

– Vi har patruller ute som söker i närområdet. Vi utgår från entrén här som är platsen hon senast sågs på. Sen har vi delat in området runt om i segment som vi söker av, säger Tommy Alvinsson, operativ chef på Missing people.

Man söker också efter Mihaela längs med vägen mellan Ica Maxi och Stenbrogården.

– Man kan tänka sig att det hänt något längs med vägen så vi söker där.

Den som har sett Mihaela eller har uppgifter om henne uppmanas att ringa till polisen på 114 14. I nuläget finns ingen brottsmisstanke bakom försvinnandet.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​