Stort slagsmål utbröt inne i högstadieskola

Publicerad

På kort tid skedde två fall av misshandel i region Halland. 

Det första handlade om två gäng som rykte ihop på en högstadieskola.

I det andra fallet var det tre män som misshandlade en person.

– Vi var som tur var snabbt på plats, säger Peter Adlersson, pressinformatör vid polisen Halland.

Vid 13.12 larmades polisen till en högstadieskola i Oskarström eftersom ett stort slagsmål hade utbrutit.

Väl på plats visade det sig att runt 10 till 15 elever hade börjat bråka, enligt uppgifter rörde sig om två gäng som rykt ihop inne i skollokalerna.

– Vi fick larm om att det var många som på något sätt var i luven på varandra men innan vi kom dit hade skolan lyckats sära på dem, säger Peter Adlersson.

Polisen är på plats för att ta reda på vad som har hänt. Ingen ska ha några allvarliga skador initialt.

– Någon har fått blåmärken och liknande. Det kan komma upp en anmälan om olaga hot eller misshandel, säger Peter Adlersson.

Polisen rapporterar senare att man tagit upp flera anmälningar om misshandel. Inga tillhyggen ska ha använts i slagsmålet och ingen har fått några allvarligare skador.

Ytterligare misshandel

Bara fyra minuter senare, vid 13.16 larmades polisen om ett annat bråk, som fått rubriceringen misshandel, i centrala Halmstad.

– Det verkar vara tre stycken som har gett sig på en annan man som har fått en del slag, tre män är gripna, säger Peter Adlersson.

Personen som utsatts för misshandeln fick följa med till stationen för att polisen ska få reda på vad som hänt.

– Vi har även fått in något vittne som vi ska förhöra. Vi var som tur var snabbt på plats och kunde gripa de misstänkta gärningsmännen, säger Peter Adlersson.

 

 

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag