Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor räddningsinsats vid drunkningstillbud

Ett stort räddningspådrag sökte efter den person som förmodades ha fallit ur en båt vid Vikhög.
Foto: JOAKIM KELEMEN

Ett stort räddningspådrag ryckte på tisdagskvällen ut på ett drunkningstillbud utanför Vikhög i Kävlinge kommun.

– En människa syntes sidan om en tom båt men syns inte nu längre, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Vid 22-tiden bedömde ansvariga att det sannolikt inte hade funnits någon person i vattnet.

Larmet om drunkningstillbudet kom omkring klockan 19.15. Polis, räddningstjänst, sjöräddning och ambulanssjukvård skickades till Vikhög.

Även en dansk helikopter sattes in som hjälp i räddningsinsatsen.

– Folk har sett en tom båt och något som såg ut som en människa i vattnet sidan om den, säger Mats Streer.

– Men den människan syns inte längre, utan har troligen hamnat under ytan.

Dansk helikopter i luften

Räddningstjänsten hade dykare på plats som var beredda att gå i vattnet strax före klockan 20.  Insatsen leddes av Sjö- och flygräddningscentralen, JRCC.

Vid 21-tiden hade den nödställda personen ännu inte hittats. Räddningstjänsten Syds personal höll på att avveckla, och dykarna hade jobbat färdigt.

– Det har varit väldigt många enheter på plats. Vi fortsätter sökandet med ytenheter och en dansk helikopter som ”krattar” området, säger Emelie Boyd, kommunikatör vid Sjöfartsverket. 

Söker mot Danmark

– Sökområdet har nu utvidgats mer mot Danmark och fortsätter trots att det börjat mörkna. Men det blir förstås svårare att hitta någon.

I den tomma båten ska räddningspersonal ha hittat föremål som ger en viss uppfattning om vem som äger den. Polisen hanterar den delen av insatsen.

Båten kan ha hört hemma i Danmark.

– Vi har också fått indikationer om att den här båten kan ha kommit från Danmark, säger Emelie Boyd vid Sjöfartsverkets presstjänst till TT.

Ärendet lämnades vid 21.48 över till den danska sjöräddningen.

– Ingen person har hittats utanför Vikhög och vi är nu ganska säkra på att det inte var en person som setts i vattnet, säger Emelie Boyd, pressinformatör på Sjöfartsverket till SVT Nyheter Skåne.

TV: Hus och ladugård i storbrand utanför Kristianstad

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!