Polisen omhändertog en man på platsen men Calle Persson vid polisen i Malmö vill inte kommentera huruvida någon är gripen misstänkt för skjutningen: "Det vill jag inte gå in på. Det är för tidigt i utredningen." Foto: Mikael NilssonPolisen omhändertog en man på platsen men Calle Persson vid polisen i Malmö vill inte kommentera huruvida någon är gripen misstänkt för skjutningen: "Det vill jag inte gå in på. Det är för tidigt i utredningen." Foto: Mikael Nilsson
Polisen omhändertog en man på platsen men Calle Persson vid polisen i Malmö vill inte kommentera huruvida någon är gripen misstänkt för skjutningen: "Det vill jag inte gå in på. Det är för tidigt i utredningen." Foto: Mikael Nilsson
Den misstänkta skjutningen inträffade i stadsdelen Rosengård i Malmö. Foto: Google mapsDen misstänkta skjutningen inträffade i stadsdelen Rosengård i Malmö. Foto: Google maps
Den misstänkta skjutningen inträffade i stadsdelen Rosengård i Malmö. Foto: Google maps

Person skottskadad i Malmö

Publicerad

En man i 30-årsåldern misstänkts ha blivit skjuten i Malmö sent på onsdagskvällen.

Senare under kvällen kom uppgifter om att det kan röra sig om en knivskärning i stället för skottlossning. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

En person greps under natten, misstänkt för medhjälp, men detaljerna kring det hela är fortfarande oklara.

Larmet om den misstänkta skottlossningen kom till polisens kännedom kvart i elva på onsdagskvällen. En man i 30-årsåldern hittades då skadad på en cykelbana vid Von Rosens väg i Malmöstadsdelen Rosengård.

Enligt inledande uppgifter ska mannen ha blivit skjuten med ett eller flera skott i benet.

– Vi har just nu satt upp på platsen och försöker fånga upp sjukhuset. Det är alltid allvarligt att bli skjuten, nu inväntar vi sjukhusets rapport, sade Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral på onsdagskvällen.

Skador tyder på knivskärning

Polisen trodde till en början att det handlade om ett rånförsök. Men exakt vad som har hänt råder fortfarande på torsdagsmorgonen stor osäkerhet kring.

Trots tekniska fynd på platsen som talar för en skottlossning har inte polisen kunnat bekräfta det. Målsägandes skador tyder på att han blivit skuren av ett vasst föremål.

Mordförsök

Larmet kom först in som en misshandel. När polisen kom till platsen fanns två kamrater vid målsägandes sida.

Samtidigt ska en misstänkt gärningsman setts springa från platsen.

Rubriceringen ändrades en kort stund senare till mordförsök.

En person frihetsberövad

Under natten frihetsberövades en person.

– En person frihetsberövades, vilket också kan innebära att man hämtas in för vittnesuppgifter. Vad jag förstår togs han in misstänkt för medhjälp, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Under natten sökte polisen på platsen med hundar och försökte få tag i vittnen som sett något.

Samtidigt brann det i en bil i närheten av platsen, på andra sidan Amiralsgatan. Det ska dock inte ha något med skottlossningen att göra, enligt polisen.

 

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram för de senaste sydsvenska nyheterna.

Gustav Persson
Gustav Persson
Minna Wallén-Widung
Minna Wallén-Widung

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag