Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort pådrag kunde hitta försvunnen kvinna

Ett stort polispådrag sökte på torsdagskvällen efter en försvunnen 85-årig kvinna i Höllviken. Helikopter deltog i sökandet.

– Hon anlände till sitt boende med taxi men chauffören följde inte henne in. Sedan dess är hon försvunnen, säger Evelina Olsson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Det finns uppgifter om att hon blivit sedd på Södervärn i Malmö. Strax efter 22 hittades hon.

Den gamla kvinnan har en sjukdomsbild som enligt polisen innebär att hon kan ha svårt att ta vara på sig själv. Därför har ganska stora resurser satts in i letandet efter henne.

Den gamla kvinnan har blivit sedd av en busschaufför som körde henne in till Malmö.Foto: KARL-JOHAN HJERTSTRÖM
Kvinnan har klivit av bussen på Södervärn i Malmö och söks nu av polis i närområdet.Foto: RONNY JOHANNESSON

– Vi söker framför allt efter kvinnan i Höllviken, säger Evelina Olsson.

– Men hon har tidigare bott i Limhamn och pratar mycket om den orten. Därför finns det även en möjlighet att hon kan ha försökt ta sig dit.

Avsläppt – sedan försvunnen

Personalen på boendet på Kungstorpsvägen har sagt till polisen att kvinnan fått skjuts hem med taxi från en dagverksamhet. Men därefter har hon inte synts till.

– Hon har blivit avsläppt och sedan dess är hon försvunnen, säger Evelina Olsson.

Den helikopter som har satts in i sökandet efter 85-åringen är försedd med värmekamera och ska därför kunna hitta en person i terrängen trots att det är mörkt.

Blev sedd i Malmö

– Vi vill gärna ha allmänhetens hjälp att hitta henne och är tacksamma för alla tips, säger Evelina Olsson.

Den 85-åriga kvinnan har vitt hår, lila jacka, mörka byxor och eventuellt glasögon. Hon beskrivs ha ”nätt kroppsbyggnad”.

Strax före klockan 20 meddelade polisen att det finns uppgifter om att hon blivit sedd på Södervärn i Malmö – den stora bussknutpunkten – vid 18.15.

Strax efter klockan 22 meddelade polisen att kvinnan hade hittats – och att hon mådde efter omständigheterna bra.