Under måndagseftermiddagen ökade polisen sin närvaro på Emporia. Foto: Fritz SchibliUnder måndagseftermiddagen ökade polisen sin närvaro på Emporia. Foto: Fritz Schibli
Under måndagseftermiddagen ökade polisen sin närvaro på Emporia.  Foto: Fritz Schibli
Den gåra bilen tillhör polisen. Foto: Fritz SchibliDen gåra bilen tillhör polisen. Foto: Fritz Schibli
Den gåra bilen tillhör polisen.  Foto: Fritz Schibli

Större polisinsats vid köpcenter

Publicerad

Polisen ökade under måndagseftermiddagen sin närvaro på köpcentret Emporia. 

Men varför vill man inte berätta.

– Det kan jag inte kommentera, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

Efter terrordådet i Stockholm har polisen även i övriga delar av landet gått in i stabsläge. Fler poliser har synts till på gator, transportpunkter och andra platser där mycket folk är i rörelse. I Ystad har poliser öppet gått runt med k-pistar

Det har pågått sedan i fredags i förra veckan. 

Under måndagen ökade polisen sin bevakning på köpcentret Emporia i Malmö. Enligt uppgift anlände flera patruller till platsen under eftermiddagen. 

– Det är en trygghetsskapande åtgärd, säger Fredrik Bratt.

Polisens tekniker på plats

Polisen går inte ut med information varför de ökat närvaron.

– Det kommenterar vi inte, säger Fredrik Bratt.

Enligt uppgift var även polisens tekniker vara på platsen.

Patrullerna på plats gick runt inne på köpcentret och pratade med butiksbiträde och privatpersoner. Enligt Kvällspostens fotograf stod poliser vid varje utgång, men på stämningen på köpcentret är inte uppjagad eller stressig. 

Vid 16.30 på eftermiddagen lämnade de extra patrullerna platsen och polisnärvaron återgick till helgens bemanning.

– Det är några patruller kvar, säger Fredrik Bratt.

Larm om farligt föremål

I fredags i förra veckan bombhotades Emporia, enligt nyhetssajten 24Malmö.

Klockan 20.43 dagen efter, i lördags, åkte polis och räddningstjänst ut till köpcentret efter att brandlarmet utlöst. Då undersökte man ett misstänkt farligt föremål. Polisens bombgrupp undersökte det misstänkta föremålet som konstaterades ofarligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag