Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalens nya miljon- investering – i Malmö

Petter Stordalen.
Nya hotellet ligger i Malmös gamla konserthus.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

I en tid då flera mordrättegångar pågår samtidigt i Malmö och många företagare skulle dra sig från att investera i staden, väljer i stället hotellmogulen Petter Stordalen att fortsätta expandera. 

– Om vi fortsätter att investera i Malmö så kommer det att öka tryggheten, säger han. 

Petter Stordalen sitter i lobbyn på sitt nyöppnade hotell mitt i Malmö, omgiven av gula och svarta ballonger. När han får frågor om Malmö blir han entusiastisk. 

– Första gången jag var i Malmö satt jag på Lilla Torg och tog en öl i solen, och tyckte direkt om hela staden, närheten till vattnet. Vi bestämde oss tidigt för att vi skulle etablera alla våra brands här, och vi kommer att fortsätta att investera här, berättar han. 

Att Malmö skulle ha dåligt rykte, och att det skulle försvåra hotellverksamheten skrämmer inte Petter Stordalen ett dugg, berättar han. 

- Jag tror att det är viktigt att lösa och arbeta med de problem som finns i Malmö, samtidigt måste vi fokusera på att Malmö är en fantastisk stad. När 98 procent är så jäkla bra kan man inte fokusera på de 2 procent som inte är det. 

Vill göra Malmö tryggare 

Petter Stordalen tror tvärtom att nyckeln till att göra Malmö till en tryggare plats är att fortsätta investera i staden. 

– Om vi fortsätter att investera i Malmö, om vi fortsätter skapa arbetstillfällen, så kommer det att öka tryggheten. Om många människor som är i ett område trivs i det området, så skapar det trygghet. ett hotell är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Det är ett pulserande liv som skapar trygghet för människor som bor här, säger Petter Stordalen. 

Han berättar också att han talar varmt om Malmö hemma i Norge, när staden kommer på tal. 

– I Norge har jag sagt att jag investerar i Malmö för att jag känner mig trygg här. Sedan ser jag precis som alla andra att det finns problem, men de problemen måste vi lösa. 

Är ofta i Malmö

Nu är Petter Stordalen i Malmö för att inviga sitt nya hotell, Quality Hotel The Mill. Hotellet är hans 14:e i Öresundsregionen, varav hans fjärde i Malmö, och vi kommer att få se honom tillbaka i staden mycket snart igen, berättar hon. 

– Jag är ofta i Malmö, Malmö har varit viktigt för oss. Jag bygger just nu i både Köpenhamn och Helsingborg. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!