Storbrand i kraftverk – byggnaden övertänd

Publicerad

En kraftig brand utbröt på onsdagskvällen i ett äldre kraftverk i Markaryd.

När räddningstjänsten kom fram var byggnaden övertänd och gick inte att rädda.

– Vi låter det brinna ned, säger insatsledaren Anders Johansson.

Inledningsvis fick brandkåren larm om brand i ett uthus. Men när styrkorna kom fram vid 18.20-tiden visade det sig att branden var i ett äldre kraftverk.

Brandförloppet var mycket häftigt och byggnaden blev snabbt övertänd.

– Vi kunde inte göra något åt branden utan lät det brinna ned, säger Anders Johansson, insatsledare vid räddningstjänsten i Markaryd.

Brandmännen lyckades dock hindra branden från att sprida sig till en närliggande granskog.

Brandkåren lade ut länsar vid branden i Markaryd

I samband med branden läckte det ut en del olja från en gammal generator. För att hindra att oljan hamnade i en å lade räddningstjänsten ut länsar.

Insatsen inriktas på eftersläckning och räddningstjänsten, som ryckte ut med 15 brandmän, räknar med att vara kvar på plats till åtminstone klockan 22 på onsdagskvällen.

Ingen människa ska ha kommit till fysisk skada.

Brandorsaken är oklar.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag