Stora skador efter lägenhetsbrand

Publicerad

På måndagen larmades räddningstjänsten till en brand i ett flerfamiljshus.

Ingen person kom till skada vid branden men fastigheten fick stora skador.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen.

Klockan 11.15 på måndagen larmades räddningstjänsten till en misstänkt brand i ett bostadshus i Kulltorp i Gnosjö. En person kände röklukt och slog larm. 

Polis och räddningstjänsten åkte till platsen och upptäckte att det brann i en av lägenheternas kök.

– Det började brinna i köket, men vi har ingen uppfattning om brandorsaken. Vi har inte kunnat påbörja en teknisk undersökning för det är för varmt på platsen, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen i Jönköping. 

Stora skador

Branden kunde släckas och lägenheten är avspärrad i väntan på den tekniska undersökningen. Ingen person kom till fysisk skada i branden men skadorna i bostaden ska vara stora.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Den kan både avskrivas och förstärkas efter den tekniska undersökningen, säger Fredrik Kliman. 

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag