Fiaskot för Skånetrafiken – gick inte att köpa biljetter

Ett tekniskt fel gör att Skånetrafikens kunder under måndagsmorgonen inte har kunnat köpa biljetter.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Författaren och komikern Kalle Lind invigde nyligen de nya biljettautomaterna.
Foto: Skånetrafiken

Skånetrafiken har haft stora problem under måndagsmorgonen. 

Det gick inte att köpa biljetter i appen eller i kundcenter-butikerna. Även biljettautomaterna har problem. 

– Vi felsöker så klart för fullt. Vi har satt in alla möjligheter för att lösa det här så snart som möjligt, sa Theresia Swanholm vid Skånetrafiken under morgonen. 

Under helgen som gått har Skånetrafiken skrotat sin gamla app och dessutom är de gamla ”Jojo-korten” inte giltiga längre. 

Men under måndagsmorgonen fungerade knappt något. 

Köpta biljetter gick inte att visa upp i appen. Det gick heller inte att köpa biljetter vare sig i Skånetrafikens kundcenter eller biljettautomater. 

Många resenärer visste inte vad de ska ta sig till. 

En läsare som hörde av sig till Kvällsposten skrev: ”Det går inte att få någon info om hur att hantera det som resenär”. 

Men strax innan klockan 10 kunde Skånetrafiken berätta att felet var avhjälpt och väntades successivt komma i gång igen.

Kan inte garantera att man slipper böter

Allt är dock inte frid och fröjd. 

”Vissa av de nya biljettautomaterna kan komma ha problem ett tag framöver. Vi arbetar intensivt med att lösa detta. De gamla biljettautomaterna är fortfarande i gång för kortbetalning”, skriver Skånetrafiken. 

Sydsvenskan ställde under morgonen frågan om man slipper att bli bötfälld om man inte har en giltig biljett. 

– Det kan jag inte garantera i nuläget. Men har man så mycket otur att man stöter på en kontrollant som inte är helt uppdaterad så kan man reklamera den kontrollavgift man eventuellt skulle få. Då kan vi se när det har hänt och härleda det till den här morgonens incident, sa Theresia Swanholm till tidningen. 

Rersenärer som misslyckades att köpa biljett i automater uppmanades av Skånetrafiken att notera vilken automat som användes. Om man hade problem med appen uppmanades man att ta en skärmdump för att senare kunna visa upp problemet. 

Ladda ner KvP:s nyhetsapp.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!