Stor stöld från skola – 17 datorer borta

Publicerad

Under onsdagskvällen bröt sig ett okänt antal gärningsmän in på Eslövs folkhögskola och stal 17 datorer.

Polisen har inga misstänkta.

– Det är för jävligt, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Vid 19.32 fick polisen larm från väktare som upptäckt att ett inbrott skett på Eslövs folkhögskola i Eslöv. 

– Det är väl en väktare som har upptäckt efter en runda, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Troligen flera gärningsmän

Polisen har just anlänt till platsen där man kommer ta upp en anmälan. Man har säkrat vissa spår och det finns även tydliga brytmärken efter inbrottet. Det finns misstankar om att det är flera gärningsmän.

– Skjutton datorer är inte så lätt för en enskild person att bära så det kan vara flera stycken, säger Calle Persson.

Inledningsvis har man ännu inte noterat att något annat har stulits och polisen har i nuläget inte fått in några signalement på eventuella gärningsmän.

– Det är ingen som har sett någon gärningsman, säger Calle Persson.

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag