Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor premiär och dubbelt jubileum för Eva Rydberg

"Fars lilla tös" är Eva Rydbergs 25:e föreställning på Fredriksdal.
Foto: Mikael Lindell Bohlin
Glada besökare strömmade in på Fredriksdalsteatern.
Foto: Fritz Schibli
Orkestern Ramlösa Brunn välkomnade gästerna när de gjorde entré på Fredriksdal.
Foto: Fritz Schibli

På fredagen var det premiär för "Fars lilla tös", Eva Rydbergs 25:e föreställning på Fredriksdal.

Eva Rydberg firar även 25 år som teaterchef på Fredriksdalsteatern, och hon fyller även 75 år i juni.

– Det är lite jubileum. Det är kul och känns väldigt bra, har teaterikonen tidigare berättat för Kvällsposten

Solen sken när gästerna anlände till premiären för ”Fars lilla tös” på Fredriksdalsteatern utanför Helsingborg på fredagen. För Eva Rydberg blir "Fars lilla tös" den 25:e föreställningen på Fredriksdal, och hon fyller även 75 år den 20 juni. Och som om det inte vore nog, så fyller även Fredriksdalsteatern 100 år i år.

"Fars lilla tös" utspelar sig på 1920-talet, och huvudperson är en dotter som blivit övergiven av sina föräldrar. När hon får reda på att mamman avlidit och hon ska få ärva bestämmer hon sig för att söka upp pappan. 

År 1999 spelade Eva Rydberg själv rollen som "Fars lilla tös", men i år är det hennes dotter, Birgitta Rydberg, som tacklar rollen. Regisserat har Anders Aldgård gjort. 

Gunilla Poppe tycker mest om Pang i bygget.
Foto: Fritz Schibli

Även sonen Kalle Rydberg, och svärsonen Robert Rydberg har en roll i pjäsen. Mia Poppe, dotter till Nils och Gunilla Poppe, är också med i ensemblen - som många gånger förut.

– Pang i bygget är min favorit av Eva Rydbergs pjäser på Fredriksdalsteatern. Bra manuskript och bra skådespelare, den var rolig, säger Gunilla Poppe, pensionerad skådespelare och mamma till Mia Poppe. 


Vilken är din favorit av Eva Rydbergs pjäser på Fredriksdalsteatern?


– Den stora premiären. Den regisserade jag själv, och den är bäst så enkelt är det. Den var roligast! säger Adde Malmberg, 62, teaterregissör.
Foto: Fritz Schibli

– I hetaste laget. Där var min dotter med och handlingen är väldigt rolig, säger Julius Malmström, 68, nöjesproducent.
Foto: Fritz Schibli

– Den stora premiären, Ola Forsmeden och hans agerande och mjukhet i kroppen var unik, säger Anders Jäger, 35, konsult, bror till Robert Rydberg. – Den stressade. Flera av skådisarna hade flera roller och där var mycket improvisation i den, säger Zara Jäger, 35, verksamhetschef, svägerska till Robert och Birgitta Rydberg.
Foto: Fritz Schibli

– Allo' allo' emliga armén. Där fanns många roliga karaktärer men den får dela förstaplatsen med Pang i bygget, säger Karin Bergquist, 47, skådespelerska som själv varit med i teatern två gånger förut.
Foto: Fritz Schibli

– Pang i bygget, 2014. Alla skådespelarna var jättebra, Eva så klart men sonen Kalle Rydberg var också mycket bra, säger Inger Geigert, 75, pensionerad narkossköterska. – Hotelliggaren, 2017. Det var så mycket förvecklingar och det är jätteroligt med alla som springer fram och tillbaka, säger Dan-Ove Ödman, 78, pensionerad inom marknad.
Foto: Fritz Schibli

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!