En person ska ha uppträtt hotfullt nära en skola i Lessebo. Foto: Carl Carlert
En person ska ha uppträtt hotfullt nära en skola i Lessebo.  Foto: Carl Carlert

Knivman gripen efter polisinsats vid skola

Publicerad

En stor polisinsats pågår vid en skola i Lessebo.

Enligt uppgift ska en knivbeväpnad person uppträtt hotfullt.

– Personen är omhändertagen, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral. 

Enligt uppgifter till Smålandsposten rör det sig om sex polisbilar på plats vid en skola i Lessebo. Åtminstone en ambulans ska också ha larmats till platsen.

– Det är en person som har betett sig märkligt i Lessebo, det har varit bråkigt, säger Åsa Emanuelsson. 

Person skadad

Enligt uppgift till Smålandsposten ska mannen ha uppträtt hotfullt och varit knivbeväpnad. 

– Det är oklara uppgifter nu. Jag kan inte gå in i detalj om vad som hänt, det får vänta till de på platsen har landat, säger Åsa Emanuelsson. 

En person ska ha fått skador i en hand, enligt polisens hemsida. Inledningsvis bedöms skadan som lindrig, men personen kommer att tas om hand av ambulanspersonal. 

– Det är oklart hur det gått till, men personen är lindrigt skadad. Det är inte gärningspersonen som skadats, och inte en elev, säger Åsa Emanuelsson. 

Polisen skriver på sin hemsida:
"Polis åker till Herrgårdsgatan med anledning av en man som upplevs som obehaglig av elever på en skola i närheten då han skall ha uttryckt sig märkligt och uppfattats som påverkad".

Höll fast gärningsmannen

Det ska under eftermiddagen ha varit bråkigt på platsen, och det var i samband med bråket som den misstänkte gärningspersonen frihetsberövades. På sin hemsida skriver polisen att en 35-årig man har gripits. 

– Man har hållit fast personen. Nu ska det vara lugnt på platsen, säger Åsa Emanuelsson vid 13.50. 

Det är fortfarande oklart vad händelsen ska rubriceras som, enligt polisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag