200 poliser sattes in mot kriminella i Malmö

Det här är Operation Rimfrost - sammanfattat på en minut.
Polisnärvaron var massiv på Möllevångstorget.
Foto: Alexander Vickhoff

Hundratals poliser samlades på Rosengård i Malmö under tisdagsmorgonen.

Polisinsatsen ingick i nationella operationen Rimfrost och dagens insats börjar i Seved.

Andra myndigheter var också på plats, bland annat Skatteverket, Kronofogden och Tullverket, uppger Sydsvenskan.

Senaste insatsen från operation Rimfrost i januari genomsöktes 729 fastigheter i Malmö, och över två tusen fordon kontrollerades av polisen.

I nya polisinsatsen under tisdagsmorgonen var det över två hundra poliser som samlades i Rosengård.

Uppemot 20 polisfordon körde i kolonn och gjorde plötsligt halt på Norra Grängesbergsgatan, skriver Sydsvenskan. Sedan körde de i väg till stadsdelen Seved i Malmö där första delen av insatsen skedde.

Utsatta områden

– Vår inriktning är kopplad till de utsatta områdena men också på andra allmänna platser, allt för att medborgare ska känna sig trygga och säkra, säger Andy Roberts, polischef för Malmönorr, i ett inlägg på Instagram.

Operationen kommer pågå under hela veckan. På Facebook skriver polisen att allmänheten ska förvänta sig en ökad polisiär aktivitet och flera trafikkontroller än vanligt.

– Vi kan inte gå ut med information om var exakt vi kommer befinna oss under operationen, det jag kan säga är att vi kommer befinna oss i flera delar av Malmö, säger presstalesperson Patric Fors vid Polisregionsyd.

Syftet med insatsen är att reducera kriminaliteten i Malmö.

– Vi söker främst efter vapen, droger och sprängmedel med mera för att minska antalet skjutningar och öka tryggheten för samhället, säger Patric Fors.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!