Polisen har tekniker på plats vid en större insats i Bjärred. Foto: MIKAEL NILSSONPolisen har tekniker på plats vid en större insats i Bjärred. Foto: MIKAEL NILSSON
Polisen har tekniker på plats vid en större insats i Bjärred. Foto: MIKAEL NILSSON
Det handlar om ett misstänkt våldsbrott på platsen. Foto: MIKAEL NILSSONDet handlar om ett misstänkt våldsbrott på platsen. Foto: MIKAEL NILSSON
Det handlar om ett misstänkt våldsbrott på platsen. Foto: MIKAEL NILSSON

Två barn och två vuxna hittade döda i Bjärred

Publicerad
Uppdaterad

Fyra personer – en familj – hittades på tisdagen döda i en villa i Bjärred utanför Lund.

Polisen inledde en insats efter att en av personerna saknats av sin arbetskollega.

– Vi blev kallade till en adress i Bjärred. På adressen anträffade vi fyra döda personer, säger Stephan Söderholm vid regionledningscentralen polisen region syd.

En större polisstyrka sattes vid 17-tiden in på en adress i Bjärred.

Enligt de första, obekräftade, uppgifterna skulle det röra sig om ett misstänkt våldsbrott med personskador.

Polisen lade locket på under kvällen men strax efter klockan 22 gick de ut med uppgiften att fyra personer har hittats döda.

– Vi blev kallade till en adress i Bjärred. På adressen anträffade vi fyra döda personer, säger Stephan Söderholm vid regionledningscentralen polisen region syd.

Skälet att polisen larmades till adressen var att en av personerna inte kommit till sitt jobb. Då kontaktade en arbetskollega polis.

Enligt polisen fanns ingen hotbild sedan tidigare, men personen var väntad till jobbet på en speciell tid, och kollegerna blev oroliga när personen inte dök upp.

Med anledning av detta tog polisen sig in i bostaden. 

– Vi fick in det här orossamtalet, att personen inte kommit till arbetsplatsen. Man hade först efterforskat och ringt själv, men slog sedan larm till polisen, säger Ewa-Gun Westford, kommunikatör vid polisen i region syd.

Teknisk undersökning i Bjärred

Insatsen på platsen pågick fortfarande vid 23.00-tiden, bland annat gjorde polisens tekniker en undersökning i huset.

– Vi jobbar med vad som har hänt, hur det har hänt och varför det har hänt, säger Stephan Söderholm.

Den tekniska undersökningen på platsen är omfattande, uppger han.

– Det är mycket att göra för teknikerna. Det kan nog vara flera timmar till, säger Söderholm.

Anhöriga är underrättade

Under tisdagskvällen hade polisen inte satt någon brottsrubricering, utan utredde förutsättningslöst vad som hänt de fyra döda personerna. 

– Vi jobbar efter den tesen att detta är en familjetragedi, säger Ewa-Gun Westford.

De döda är två vuxna och två barn, enligt polisens uppgifter, men åldrar går man inte ut med.

– Det är en familj, vi håller oss till det, säger Stephan Söderholm.

Anhöriga är underrättade om vad som hänt. Polisen jagar ingen gärningsperson, men man utreder händelseförloppet så grundligt man kan. 

– Man spärrar av och hanterar detta som ett grovt våldsbrott. Det handlar om att göra en utredning som är så professionell som möjligt. Just nu är detta chockartat för anhöriga, men så småningom kommer de att behöva kloka och bra svar kring vad som har hänt, säger Ewa-Gun Westford.

Ingen annan adress är aktuell i utredningen.

– Det som har hänt har hänt i huset, säger Stephan Söderholm till SVT Nyheter Skåne.

Boende i området: "Stort pådrag"

Polisinsatsen på platsen var omfattande, från klockan 17 och framåt. En person som bor i området vittnar om att polisen har spärrat av en enskild villaträdgård och det är flera polisbilar på platsen.

– Jag ser flera poliser, det är ett stort pådrag men jag vet inte vad de gör, säger den boende.

Den polispatrull som var först på platsen har haft ett så kallat avslutningssamtal efter sitt arbetspass.

– Vi har alltid det innan man får gå hem, för att säkerställa vår personal. Det gör vi när det har varit något speciellt, som till exempel detta. Sådana ärenden lämnar ingen opåverkad, säger Ewa-Gun Westford.

Under onsdagsmorgonen meddelade polisen att de utreder dödsfallen som mord

Relaterade ämnen
Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag