Stor insats – polisen jagade mystisk man

Publicerad

En stor polisinsats pågick i samhället Skurup i Skåne under fredagen.

En man eftersöks av polisen efter att han uppträtt avvikande.

– Han ska ha uppträtt på ett sätt som gör att vi vill få kontakt med honom, säger Åsa Emanuelsson, vid polisens ledningscentral.

Under fredagsförmiddagen har flera polispatruller setts i Skurup. Enligt Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral vill polisen få kontakt med en man som betett sig avvikande. 

Polisen är i övrigt mycket förtegen kring händelsen och men betonar att mannen ännu inte är misstänkt för något brott. 

– Vi måste först finna honom för att eventuellt göra en kontroll, säger Åsa Emanuelsson.

Sågs vid skola

Mannen ska ha setts vid en skola i centrala Skurup under fredagen och eleverna på skolan har ombetts att stanna inomhus, enligt Ystads Allehanda

– Inga elever är tvingade att hålla sig inomhus och även om vi har många patruller i området är det lugnt på platsen. Eftersom det är ett pågående spaningspådrag kan jag inte gå in närmare på det här just nu.

Enligt uppgifter till Ystads Allehanda var mannen beväpnad med kniv när han sågs vid skolan. 

– Det får stå för den uppgiftslämnaren. Vi har inte fått tag i honom och känner inte till att han begått något brott, varken då vi fick de första uppgifterna och nu, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral klockan 12.32.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag