Flera enheter från räddningstjänsten bekämpar branden. Foto: MIKAEL NILSSON
Flera enheter från räddningstjänsten bekämpar branden. Foto: MIKAEL NILSSON

Villa i lågor – stor räddningsinsats

Publicerad
Uppdaterad

Räddningstjänst och polis larmades under eftermiddagen till en villabrand vid Kävlinge. Huset gick inte att rädda och räddningstjänsten fick koncentrera sig på att begränsa elden.

– Vid 19-tiden var beskedet att räddningstjänsten väntade på att huset skulle brinna ner, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör hos polisen i region syd.

Larmet om branden kom klockan 16.27.

– Räddningstjänsten är på plats, vi är på väg. Alla boende ska vara ute ur huset, berättade Anna Göransson, pressinformatör hos polisen i region syd, strax efter larmet.

Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats i branden.

Enligt polisen hade man vid 19-tiden inte kunnat söka igenom huset.

– Patrullerna har inte kunnat få tillgång. Räddningstjänsten vantar på att det ska brinna ut på ett säkert sätt, säger Rickard Lundqvist.

 

Texten uppdateras

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag