RÄCKTE INTE. Markus Korhonen storspelade, men en bit in på andra perioden tvingades han ge sig. Här slår Mads Hansen in 10 till Brynäs.
RÄCKTE INTE. Markus Korhonen storspelade, men en bit in på andra perioden tvingades han ge sig. Här slår Mads Hansen in 10 till Brynäs.

Stor i nederlaget

Publicerad
Uppdaterad
GÄVLE. Tillbaka i Gävle och storspel.
Ändå var Markus Korhonen en förlorare - men vägrar prata om kvalserien.
- Jag har inte alls tänkt på det, säger Malmömålvakten.
Finländaren är värvad för att rädda kvar klubben i elitserien. I går mot Brynäs visade han upp ett spel som ger Malmö hopp om att klara den väntande kvalserien. - Jag kan aldrig vara riktigt nöjd när vi förlorat, men jag gjorde en okej match och är rätt glad för den, säger Korhonen. Men det hjälpte inte. Trots att han storspelade med flera högklassiga räddningar, så orkade han inte stå emot längre än en bit in i den andra perioden. Då gjorde Korhonen en läcker parad och klarade Mads Hansens skott, men fick sedan ingen hjälp på returen. Och med två snabba Brynäsmål i den sista perioden var den här dagen också förstörd. - Vi gör ingen suverän bortamatch, men ändå okej. Vi kunde inte göra mål och det är det som är problemet, säger Korhonen.

"Jag var nervös"

Malmö hade lite tryck i mittenperioden. Så mycket mer var det inte mot klubben som Korhonen lämnade i somras efter tre säsonger. - Jag var nervös innan matchen, eftersom jag känner så många i laget. Det var jättekul att vara tillbaka i Gävle, säger Korhonen. Hur ser du på resten av säsongen? - Vi måste fortsätta jobba och kriga i varje match. Jag är beredd att göra allt jag kan för Malmö och varje match är en utmaning. Tänker du på kvalserien? - Nej, personligen så har jag inte alls gjort det. Eftersom jag inte varit i klubben så länge så tar jag det dag för dag. Tröst mitt i mörkret fick Malmö av Brynästränaren Leif Boork: - Det är stor skillnad på Malmö nu och i början. De gjorde ett stort lagarbete, försvarade sig bra i boxplay och vi hade lite tur i slutet av den andra perioden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag