Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stor i nederlaget

RÄCKTE INTE. Markus Korhonen storspelade, men en bit in på andra perioden tvingades han ge sig. Här slår Mads Hansen in 10 till Brynäs.
GÄVLE. Tillbaka i Gävle och storspel.
Ändå var Markus Korhonen en förlorare - men vägrar prata om kvalserien.
- Jag har inte alls tänkt på det, säger Malmömålvakten.

FAKTA

ISHOCKEY
Elitserien:
Brynäs 3
Malmö 0

Finländaren är värvad för att rädda kvar klubben i elitserien. I går mot Brynäs visade han upp ett spel som ger Malmö hopp om att klara den väntande kvalserien. - Jag kan aldrig vara riktigt nöjd när vi förlorat, men jag gjorde en okej match och är rätt glad för den, säger Korhonen. Men det hjälpte inte. Trots att han storspelade med flera högklassiga räddningar, så orkade han inte stå emot längre än en bit in i den andra perioden. Då gjorde Korhonen en läcker parad och klarade Mads Hansens skott, men fick sedan ingen hjälp på returen. Och med två snabba Brynäsmål i den sista perioden var den här dagen också förstörd. - Vi gör ingen suverän bortamatch, men ändå okej. Vi kunde inte göra mål och det är det som är problemet, säger Korhonen.

"Jag var nervös"

Malmö hade lite tryck i mittenperioden. Så mycket mer var det inte mot klubben som Korhonen lämnade i somras efter tre säsonger. - Jag var nervös innan matchen, eftersom jag känner så många i laget. Det var jättekul att vara tillbaka i Gävle, säger Korhonen. Hur ser du på resten av säsongen? - Vi måste fortsätta jobba och kriga i varje match. Jag är beredd att göra allt jag kan för Malmö och varje match är en utmaning. Tänker du på kvalserien? - Nej, personligen så har jag inte alls gjort det. Eftersom jag inte varit i klubben så länge så tar jag det dag för dag. Tröst mitt i mörkret fick Malmö av Brynästränaren Leif Boork: - Det är stor skillnad på Malmö nu och i början. De gjorde ett stort lagarbete, försvarade sig bra i boxplay och vi hade lite tur i slutet av den andra perioden.