Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tågstoppet är över – trafiken åter i gång

Nu är helgens trafikkaos över.
Tågtrafiken kommer i gång först på måndagmorgon. Foto: CSABA BENE PERLENBERG
Resenärer har under helgen drabbats av tågförseningarna i södra Sverige.

Tågtrafiken är åter i gång mellan Hässleholm och Höör efter efter ett stopp som varat hela helgen.

En del avgångar som sedan tidigare ställts in kan dock fortfarande påverkas och resenärer uppmanas att hålla koll efter information från tågbolagen.

– Själva felet mellan Hässleholm och Höör är åtgärdat men man behöver tid för att testa anläggningen, sa Jörgen Pettersson, kommunikatör på Trafikverket på söndagen.

På grund av en nedriven kontaktledning har det varit totalstopp i tågtrafiken mellan Höör och Hässleholm sedan i fredagsmorse. 

Enligt tidigare uppgifter skulle tågen rulla som vanligt runt klockan 19 på söndagskvällen, men efter att den lagade trafikledningen var tvungen att genomgå en rad tester drog det ut på tiden. 

Först klockan 02.45 meddelade Trafikverket att trafiken åter var i gång.

– Vi tror oss veta att det är fåglar som har orsakat felet, säger Anna-Lena Bergström som är presskommunikatör på Trafikverket till Sveriges Radio på lördagen. 

Väntas gå på måndagsmorgonen

Under helgen har den nedrivna ledningen orsakat stora förseningar, i Skåne och hela landet, och fortsatte att drabba tusentals resenärer under söndagskvällen. 

– Vi har en del ersättningsbussar, men det är svårt att få fram tillräckligt med bussar. Därför har vi ett samarbete med Skånetrafiken, så resenärer får åka med deras tåg som tar en annan väg, sa Christer Lundin på SJ:s pressjour på lördagen. 

Även om spåren åter är öppna kan tåg vara inställda sedan tidigare och därför inte gå. Trafikverket uppmanar resenärer att hålla fortsatt koll på information från tågbolagen.

När kan du få ersättning vid försenade tåg? Här har du svaret.