Stopp i tågtrafiken efter havererat tåg

Publicerad

All tågtrafik mellan Hyllie och Trelleborg står still, enligt Trafikverket.

Anledningen är ett tåg som havererat på sträckan.

Det finns ännu ingen prognos om när tågen rullar igen. 

Under måndagskvällen havererade ett tåg på på sträckan mellan Svågertorp och Trelleborg. Därför går det inte för övriga tåg att ta sig förbi området.

Det leder till inställda tåg och förseningar. 

Det är tågtrafiken mellan Hyllie och Trelleborg som påverkas. I övrigt ska den rulla på som vanligt, enligt Skånetrafiken. Hur Pågatågens trafik från Malmö och norrut påverkas är inledningsvis okänt. 

– Vi håller på att aktivera en störningsplan för att se hur det påverkar resterande del av nätet. När den informationen finns lägger vi ut den på vår hemsida, säger Annika Bondesson, pressinformatör vid Skånetrafiken. 

Tåg inställda mellan Trelleborg och Malmö

Ersättningsbussar har inte satts ännu. Men det finns regionbussar som går mellan platserna. 

Enligt Skånetrafiken går det att ta regionbuss linje 146 mellan Malmö C ochTrelleborg eller regionbuss linje 300 Hyllie-Vellinge ängar, därefter byte till linje 146.

Texten uppdateras. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag