Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stolpe glömdes bort i 23 år – orsakade mc-dödsolycka

Bild från olyckan i mars, då en motorcyklist kolliderade med stolpen på bild. Foto: Mikael Nilsson
Nu ska den trasiga lyktstolpen tas bort. Foto: Googlemaps

Den trasiga lyktstolpen som står i Åttakorset, strax utanför Trelleborg, ska äntligen tas bort.

Efter att en 27-åring miste livet i våras i en olycka med stolpen, valde Trelleborgs Allehanda att gå till botten med vem som bär ansvaret för stolpen. 

Det visade sig vara Trafikverket – som har burit ansvaret i 23 år. 

Det var i slutet av mars i år som en 27-årig motorcyklist miste sitt liv i en olycka på platsen. Det är ännu inte klart hur det gick till när föraren kolliderade med stolpen, och Lars-Bertil Mårtensson, utredare på polisen, har beskrivit krocken som "maximal otur". 

Lyktstolpen, som är det enda hindret på vägen, fungerar inte. Trelleborgs Allehanda har gått till botten med varför den står kvar. 

"Den ska med största sannolikhet ner"

Efter mycket om och men stod det klart att det är Trafikverket som bär ansvar för stolpen - och att de gjort det sedan 1995, alltså i 23 år.

– Vi har inte nåtts av informationen att den är vår, det är brist på kommunikation mellan oss och kommunen. Det är tragiskt att höra att det har hänt en olycka där, sade Alexandra Elias, presskontakt på Trafikverket, till TA.

Nu har Trafikverket beslutat att ta bort stolpen.

– Vi ser över möjligheten att plocka ner den. Den fyller inte den funktion den ska så den ska med största sannolikhet ner, säger hon och berättar för TA att man i dag på vissa håll sätter upp stolpar som viker sig när någon kör in i dem.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!