Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens stöd till grevinnan Alexandra

Foto: LARS M¿LLER / RITZAU SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Det var blåblodigt värre på den röda mattan när Grevinnan Alexandras bok "Mit Lykkelige land" i sällskap av den närmsta kretsen firades under måndagen.

Vid Alexandras sida fanns sönerna, prins Felix och prins Nikolai, och Alexandras mamma Christa Manley.

I veckan släpps grevinnans Alexandras bok "Mit Lykkelige land". Under måndagen var ett antal vänner inbjudna till en mottagning för att fira boksläppet. 

Platsen var Designmuseum Danmark i Köpenhamn och ett hundratal av grevinnans bekanta slöt upp. Vid sin sida hade Alexandra sina söner, Felix och Nikolai. Grevinnans mamma Christa Manley, som till vardags bor i Österrike, hade också rest till Danmark för att vara vid sin dotters sida under den stora dagen.

Även Alexandras medförfattare, Rikke Hyldgaard, var på plats och kanske inverkade det talrika stödet lugnande på grevinnan Alexandra.

– Nej, jag är inte nervös, men jag är mycket spänd, berättade Alexandra för Billedbladet när hon anlände till mottagningen.

En hyllning till Danmark

Boken är ingalunda någon självbiografi. Istället är det en bok om Danmark och danskarna, som ju på grund av goda förutsättningar och allmänt hygge gång på gång rankas som världens lyckligaste folk.

Grevinnan Alexandra var mellan år 1995 till 2005 gift med prins Joachim och det ledde till en flytt, från hennes uppväxt i 7-miljonersstaden Hongkong till Danmark. Boken beskrivs av författaren själv som Alexandras kärleksförklaring till Danmark och danskarna och hennes försök att utröna orsaken till den danska nationallyckan.

Boken tog under tisdagen plats på hyllorna i landets bokhandlar och enligt författaren själv har mottagandet varit gott.

– Jag är glad, mycket glad. Jag har ännu inte sett några recensioner av boken, men från dem som har läst den har jag fått riktig god respons vilket så klart gläder mig, säger grevinnan Alexandra till Billedbladet.

Men trots bokens inriktning är den personlig, menar hon. I boken berättar Alexandra om tiden som dansk prinsessa och om tiden i den danska kungafamiljen. Och inte minst om tiden när hon blev mor till sina barn, som under måndagen symboliskt nog stod vid hennes sida.

– Jag hoppas de vill läsa boken, när de får tid. De är ju bägge två med i den.

Själv verkar grevinnan Alexandra ha fått blodad tand: enligt Billedbladet är boken om det lyckliga danska folket inte hennes sista.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!