Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnornas vänskap bakom scenen: ”Skrattar mycket”

Sanna Nielsen spelar huvudrollen som Fanny Brice i ”Funny Girl”.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ann-Louise Hansson spelar Mrs Strakosch.Foto: JENS CHRISTIAN
Marianne Mörck spelar Mrs Brice i ”Funny Girl”.Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP

En är schlagerdrottning, en älskad skådespelerska och en artistveteran. 

I höst står de alla tre, Sanna Nielsen, Marianne Mörck och Ann-Louise Hanson, på scen samtidigt på Malmö opera. 

Trion är kanske den folkkäraste Sydsverige har sett – och dessutom goda vänner även vid sidan av scenen. 

– Vi låter samtalen och skratten tumla runt mellan minnen, kolleger, familjeliv och scenupplevelser. Fast ibland blir vi lite gråtmilda också, som när Lill-Babs kommer på tal, säger Ann-Louise Hanson. 

Ann-Louise Hanson berättar att hon länge glatt sig åt att få jobba med Sanna Nielsen och Marianne Mörck i höstens uppsättning av ”Funny Girl”. 

– Jag känner ju både Sanna och Marianne väl. Marianne och jag fann varandra under inspelningen av Stjärnorna på slottet för ett par år sedan. Hon är underbar, så fantastiskt entusiastisk och rolig, säger Ann-Louise Hanson, och fortsätter: 

– Det är för övrigt Sanna också. Henne lärde jag känna under en Diggiloo-turné för många år sedan. Det känns verkligen kul att jobba ihop med de här tjejerna. Och tryggt.

Marianne Mörck instämmer när Kvällsposten når henne efter en lång dag av repetitioner, och berättar att Ann-Louise får henne att skratta mycket. 

– Ann-Louise är en väldigt rolig tjej och vi skrattar mycket. Sanna har inte varit hos oss så mycket ännu eftersom att hon har haft fullt upp med allsången, men hon är jätteduktig och har väldigt mycket text och många scener. 

Repetitionerna av ”Funny Girl” är i full gång.Foto: Malmö Opera

”Ibland blir vi lite gråtmilda”

Marianne Mörck och Sanna Nielsen har arbetat tillsammans på Malmö opera förut, i ”Doktor Zjivago” 2014-2015, och Marianne Mörck har återkommit till dess scen flera gånger sedan dess. 

För Ann-Louise Hanson är det dock första gången, och hon berättar att hon ser framemot att få tillbringa hösten med Sanna Nielsen och Marianne Mörck. 

– Men vi kommer nog att umgås en hel del också utanför scenen under hösten. Då släpper vi våra rollfigurer och låter samtalen och skratten tumla runt mellan minnen, kolleger, familjeliv och scenupplevelser, berättar hon. 

– Fast ibland blir vi lite gråtmilda också, som när Lill-Babs kommer på tal. Hon var ju en kär vän till oss alla tre.

I januari i år berättade även Sanna Nielsen för Kvällsposten om hur hon gladde sig för att arbeta med de båda artisterna. 

– Jag har vetat om det sedan i somras. När Ann-Louise gästade allsången så fnissade vi och tisslade och tasslade bakom ett hörn om hur kul det skulle bli, men ingen fick ju veta, sa hon då. 

Hon berättade även att Marianne Mörck är en barndomsidol. 

– Jag hade äran att jobba med henne i Doktor Zjivago och hon är så otroligt välkomnande. Hon bara öppnar sin famn och så känner man sig så otroligt trygg.

Repeterar med munskydd 

Repetitionerna av Funny Girl föreställningen ser något annorlunda ut jämfört med inför andra föreställningar – de genomförs nämligen på ett coronasäkert vis. 

– Vi tänker på distansen och har så att vi är med en meters avstånd på scen. Och vi repeterar med munskydd!, berättar Marianne Mörck, och fortsätter: 

– Det går väldigt bra. Ibland åker de ner eller åt sidan för att man sjunger, och man får prata lite högre med masken bara. 

Ann-Louise Hanson tycker också att det varit ovant och konstigt att repetera på det nya, virussäkra viset, men säger även hon att det fungerar bra. 

– Det är en fantastisk ensemble, men det är märkligt att spela utan närkontakt och hela tiden tänka på distansen. 

Efter att Malmö opera tvingats hålla stängt större delen av året, och därmed ställa in flertalet föreställningar av ”Orfeus i underjorden”, är höstens uppsättning av ”Funny Girl” nästan utsåld.

Man kommer dock enbart att spela för 50 personer åt gången, i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner för offentliga sammankomster. 

– Det är så klart konstigt, för 50 personer på Malmö opera känns ju väldigt tomt. Men vi är luttrade rävar och det är bara att njuta av livet och vara tacksam att man får vara med! säger Marianne Mörck. 

Detta är "Funny Girl":

Musikalen ”Funny girl” är baserad på Broadway-stjärnan Fanny Brices liv i New York i början av 1900-talet. 

 

Musikalen har premiär på Malmö opera den 4 september. I rollerna syns, förutom Marianne Mörck, Sanna Nielsen och Ann-Louise Hanson, även Johan Rabaeus,  Alexander Lycke, Oscar Pierrou Lindén och Michael Jansson. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!