Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnkocken om relationen till sin biologiska mamma

Tårarna efter vinsten av ”Sveriges mästerkock”
Jennie Walldén är tillbaka i tv-programmet som hon vann 2013.Foto: CHRISTER WAHLGREN
”Decenniets mästerkock” börjar sändas 21 september.Foto: Pressbild

Skånska Jennie Walldén, 44, gör upp om titeln Decenniets mästerkock i TV4.

Här berättar stjärnkocken om hur Stefan Löfvens tal till nationen förändrade allt för hennes restaurang – och om relationen till sin biologiska mamma i Sydkorea.

– Hon tyckte det var jobbigt att träffa mig, även om det var roligt också, säger hon.

Året var 2013 när Jennie Walldén klev in i tv-rutan för att tävla i Sveriges mästerkock – och gick hela vägen och vann.

På måndag är hon tillbaka där det började och syns i TV4:s nya satsning Decenniets mästerkock, där tidigare vinnare gör upp om förstaplatsen.

– Det känns jättekul! Alla som är med är väldigt vassa och det blir en annan nivå på matlagningen än vad tittarna är vana vid, säger hon.

Kom till Sverige som barn

Efter segern i Sveriges mästerkock 2013 berättade Jennie Walldén i en intervju med Kvällsposten om sin uppväxt i Sydkorea. Som sexåring adopterades hon bort efter att pappan inte ville gifta sig med mamman.

Nyligen delade Jennie Walldén en bild på Instagram där hon står bredvid sin biologiska mamma. I bildtexten berättar hon om sin mamma, och hon skrev senare ett nytt inlägg där hon tackade för all kärlek och stöd.

– Det var ett sätt för mig att hylla henne, hon har ändå gett mig livet. Jag brukar säga att min biologiska mamma har gett mig livet och mina föräldrar i Sverige har gett mig fortsättningen på livet, säger hon.

Tappade kontakten

När bilden togs var Jennie Walldén 27 år och hon studerade då i Sydkorea.

– Sedan tappade vi faktiskt kontakten efter det, och det var på grund av henne. Hon tyckte det var jobbigt att träffa mig, även om det var roligt också, vilket jag nu som tvåbarnsmamma kan förstå.

– För mig är det viktigt att mina barn känner att de har en fot i Korea. Vi har varit där tillsammans och träffat släkten. Tanken var att vi skulle ha åkt dit i påskas och nu i Novemberlovet, men ett visst coronavirus har satt käppar i hjulet.

”Folk blev rädda”

Det nya programmet spelades in i december, innan coronaviruset bröt ut och ställde allt på ända. Inte minst för restaurangägare som Jennie Walldén, som äger Michelinkrogen Namu i Malmö.

– Restaurangen gick från fullbelagd till att nästan inte ha några gäster alls efter Löfvens tal till nationen i mars. Det rasslade in avbokningsmejl på löpande band, folk blev rädda och ju mer man isolerar sig desto mer isolerad vill man vara, det blir en ond spiral, säger hon.

Men Namu anpassade sig och Jennie Walldén har sett till att alla restriktioner följs till punkt och pricka. 

Dessutom införde restaurange en takeaway-meny, något som aldrig tidigare har funnits där.

– På en Michelinrestaurang är det kanske inte takeaway man tänker på i första hand, men man ska fokusera på det man kan påverka, säger hon.

TV: Man kidnappad och torterad i flera timmar

Man kidnappad och torterad i flera timmar i Helsingborg

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!