Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans livvakter började slå publiken

Tygas livvakter började veva och de gjorde det redan innan konserten börjat. De hade enligt vittnen knogjärn på sig - och det var de som till en början löpte amok.Foto: STELLA PICTURES / BT.SE

Tygas spelning i Köpenhamn urartade totalt.

Stjärnrapparens livvakter löpte amok och började slå och sparka på publiken.

Det var tidigare under helgen som rap-stjärnan Tyga spelade på Köpenhamns-klubben Maze.

Men konserten slutade, som de båda danska kvällstidningarna Ekstrabladet och BT skriver, i våld och kaos.

Efter bara två låtar uppstod slagsmål och tumult, berättar en gäst på spelningen för BT.

– Tillsammans med några vänner hade jag betalt 30 000 kronor för att få ett bord på klubben. När vi kom dit var humöret i topp och vi gladde oss över att få se den kända rapparen, säger gästen som på nära håll fick se hur allt urartade.

"Bara slog ner dem"

Enligt personerna som de danska tidningarna har pratat med var det Tygas livvakter som började veva och de gjorde det redan innan konserten börjat. 100-kilosbjässarna hade enligt vittnen knogjärn på sig - och det var de som till en början löpte amok.

– Det var några personer som stod i vägen för dem och de amerikanska säkerhetskillarna bara slog ner dem, säger ett vittne.

När Tyga sedan började spela, vid halv fyra på morgonen, var många i publiken rejält berusade och när några började kasta istärningar mot scenen urartade det helt.

Säkerhetsvakterna gick loss - och attackerade, enligt vittnen, omkring tio personer i publiken med både slag och sparkar. Det stora bråket gjorde att många gäster valde att direkt lämna klubben. Ekstrabladet skriver att nattklubbens egna vakter försökte förhindra det stora bråket - men att de inte hade någon chans att sätta sig emot Tygas ilskna livvakter.

Polisen ovetande

Köpenhamnspolisen säger att de inte känner till ärendet över huvudtaget.

– Det har inte kommit till vår vetskap, men det är ju inte alltid vi hör om sådant så jag har inget att komma med, säger Kenneth Jensen, centralt befäl på Köpenhamnspolisen, till Ekstrabladet.

24-årige Tyga har nominerats till flera prestigefyllda utmärkelser de senaste åren, bland annat Grammy och MTV Music Awards. Ofta har utmärkelserna kommit i samband med projekt tillsammans med andra världsstjärnor som Chris Brown, Lil Wayne och Bruno Mars.

Just nu är Tyga på turné i Europa. Efter den kaosartade spelningen i Köpenhamn drog artisten med sitt entourage vidare till Tyskland.

Här kan du se en video från konsertkaoset.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!