David Byrne skriver ett hyllande inlägg på Facebook. Foto: SkärmdumpDavid Byrne skriver ett hyllande inlägg på Facebook. Foto: Skärmdump
David Byrne skriver ett hyllande inlägg på Facebook. Foto: Skärmdump
I sommar ska Byrne uppträda på Roskildefestivalen. Foto: BILLY FARRELL / AP MOMA PATRICK MCMULLANI sommar ska Byrne uppträda på Roskildefestivalen. Foto: BILLY FARRELL / AP MOMA PATRICK MCMULLAN
I sommar ska Byrne uppträda på Roskildefestivalen. Foto: BILLY FARRELL / AP MOMA PATRICK MCMULLAN
Västra Hamnen i Malmö ses som en förebild, enligt världsartisten. Foto: TOMAS LEPRINCEVästra Hamnen i Malmö ses som en förebild, enligt världsartisten. Foto: TOMAS LEPRINCE
Västra Hamnen i Malmö ses som en förebild, enligt världsartisten. Foto: TOMAS LEPRINCE

Så hyllas Malmö av världsstjärnan

Publicerad

Artisten David Byrne hyllar stadsdelen Västra Hamnen i Malmö i ett inlägg på Facebook.

Han menar att städerna inte längre orkar vänta på myndigheternas beslut om klimatsmarta lösningar – i stället fixar städerna det på egen hand.

"Det här är Västra hamnen i Malmö. Det kommer vara den första koldioxidfria stadsdelen i Europa", skriver Byrne i inlägget.

Västra Hamnen i Malmö är en stadsdel som föregår med gott exempel, det skriver artisten David Byrne i ett inlägg på sin Facebook-sida. Han berättar bland annat med en hyllande underton att Västra Hamnen har som mål att vara den första kolfria stadsdelen i Europa.

"Det här är Västra hamnen i Malmö. Det kommer vara den första koldioxidfria stadsdelen i Europa. Deras plan är att vindkraft och vatten ska fungera som ett medel för lagring av energi."

Städer går i fronten

Byrne menar att städer inte längre orkar vänta på att myndigheter ska ta sitt ansvar för klimatet.

 

LÄS MER: Malmö och New York är förebilder

 

"Städer runtom i världen väntar inte på att federala eller statliga myndigheter ska godkänna energiinnovationer och svar på klimatförändringar. Städer är kvickare än länder och de går i fronten för att agera förebild för andra."

I inlägget nämner artisten även att Finland kommer bli det första landet någonsin som förbjuder all kolanvändning för energibruk, år 2030.

https://www.facebook.com/DBtodomundo/photos/a.214346098760379.1073741828.211285832399739/770814429780207/?type=3

Spelar på Roskilde

David Byrne är främst känd från bandet Talking Heads, men har utöver det både haft en solokarriär och grundat skivbolaget Luaka Bop.

I sommar kommer artisten till Norden på besök – närmare bestämt till Roskildefestivalen i Danmark, där han ska spela.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag